Наоми Кембъл организира благотворително модно ревю

Наоми Кембъл организира благотворително модно ревюЧерната перла в модата Наоми Кембъл се включва в борбата с вируса Ебола с благотворително модно ревю, с което ще набере средства за засегнатите от смъртоносната болест.

Британската красавица е решена да направи всичко, с което може да помогне за спирането на разпространението на вируса, който вече отне живота на повече от 3300 души в Западна Африка. Кембъл подготвя благотворителната проява по време на Седмицата на модата в Ню Йорк през февруари, като се надява инициативата да се проведе и в Лондон.

Манекенката, родом от Кения, призна, че е уплашена от нарастващия брой смъртни случаи и се чувства отговорна като чернокожа жена да образова обществото за опасността от вируса. <бр /> "Хората нямат ясна представа какво е Ебола", каза тя пред New York Post. Моделът сподели, че се притеснява за собствената си безопасност като редовен пътешественик, тъй като "Ебола не подбира".

Кембъл е известна с благотворителните си модни прояви. Заедно с приятелките си Кейт Мос, Каролина Куркова и Агинес Дейн организира ревю в помощ на засегнатите от бедствието в Хаити през 2010 г.

БГНЕС