Коронясаха Мис Америка 2015

Коронясаха Мис Америка 2015Титлата "Мис Америка 2015" спечели дъщерята на емигранти от Русия. Тя е 23-годишната представителка на щата Ню Йорк Кира Казанцев. Финалът на конкурса се състоя в неделя вечерта в Атлантик сити (Ню Джърси).

Цветното шоу беше излъчено на живо от телевизионния оператор Ей Би Си (ABC). Кристалната корона върху главата на момичето постави носителката на титлата "Мис Америка" за тази година Нина Давулури, която на миналогодишния конкурс също бе представителка на щата Ню Йорк.

Победителката в конкурса е родена в Калифорния, но през последните години живее в Ню Йорк. Красавицата учи в университета Хофстра (Hofstra University), мечтае да стане адвокат и да специализира международно право. Според условията на конкурса, освен договори за реклама, тя ще вземе и 50 хиляди долара.

Представителката на щата Ню Йорк направи впечатление на журито не само с външния си вид, но и със запленяващото изпълнение на песента на Фарел Уилямс "Happy". Момичето седеше на сцената, с кръстосани "по турски" крака и си акомпанираше с червена пластмасова чаша.

"Мис Америка", в който участват млади жени на възраст между 17 и 24 години, се провежда в Съединените щати от 1921 г. Но самата титла "Мис Америка" е въведена през 1951 г. Да станат "кралица на красотата" всяка година искат представителки на 50 щата, на федералния окръг Колумбия, свободно присъединилите се към САЩ държави Пуерто Рико и американските Вирджински острови.

Вече три години подред "Мис Америка" става представителката на щата Ню Йорк.

БГНЕС