Зависимостта от мобилните телефони в наши дни

Зависимостта от мобилните телефони в наши дниИзследванията показват, че има все повече хора, които ако забравят мобилния си телефон у дома, започват да изпитват паническо чувство, че пропускат нещо много важно.

Според изследване от 2012 г. 73% от американците се паникьосват, ако трябва да изключат телефона си за известно време. Макар експертите да предупреждават, че от време на време е необходимо това откъсване от технологиите, тази модерна зависимост набира все повече сила.

75% от населението на света има достъп до мобилен телефон. 73% от хората изпадат в паника, ако телефонът им не е с тях. 83% от жените се паникьосват, а 63% от мъжете много се притесняват.

Страхът от живота без телефон се нарича номофобия. Бактерията Ешерихия коли може да бъде открита по всеки шести телефон.

Американците не могат да издържат повече от 1 час без да погледнат мобилния си телефон, показва ново изследване. 20% от американците на възраст между 18 и 34 г. използват мобилен телефон по време на секс, 39% от потребителите взимат телефона си в тоалетната, а 12% дори под душа. 54% признават, че проверяват телефона си и през нощта. 33% използват телефона си по време на романтична среща, а 19%о дори в когато са в църква. Също толкова хора признават, че използват телефона си, за да се преструват, че са заети, когато са на публични места.

12% признават, че телефонът им предизвиква проблеми във връзката. 25% от автомобилните катастрофи са причинени от използването на мобилен телефон по време на шофиране, включително и когато се използва устройство handsfree. Опцията voice to text всъщност разсейва водача повече, отколкото писането на съобщения.

БГНЕС