Гардеробът на господата е по-скъп от този на дамите


Въпреки стереотипите, че жените са най-страстните поклоннички на модата, изследване във Великобритания установи, че мъжете от всички възрастови групи в страната имат по-скъп гардероб от дамите.

Гардеробът на господата е по-скъп от този на дамитеСредната стойност на дрехите в мъжкия гардероб е 1 227 £, докато облеклото на младите дами струва с около 150 паунда по-малко - 1 078 £.

Скъпите дизайнерски дрехи са начин за младите мъже да изглеждат модерни. Те признават, че са платили средно 362 паунда за най-скъпата дреха в гардероба си.

Близо две пети от младите мъже във Великобритания харчат над 50 паунда на месец за модни дрехи, а на година представителите на силния пол влагат общо 960 милиона £, за да изглеждат модерно.

Увеличаването на броя на "метросексуалните" мъже води до това, че един на всеки 20 представители на силния пол носи огледалце или дори гримове.

Тази тенденция е по-разпространена сред мъжете от по-младото поколение, като данните за съдържанието на мъжкия гардероб сочат, че техният е средно с 45% по-скъп от този на мъжете от поколението на бащите им.

"Ясно е, че по-младото поколение гледа на дрехите като на символ на обществен статус и иска да инвестира голяма част от разполагаемия си доход, за да изглежда добре", коментира Дан Симсън, директор на застрахователната компания Привиледж, която осъществила изследването.


Източник: БГНЕС
Снимка: Мъжки костюм на "Ричмарт"


За повече подробности относно мъжката мода в България вижте
Новата формула за успех в модната индустрия