Ергенско vs Моминско парти - кой харчи повече?


Ново изследване опроверга представата за бурните ергенски вечери - оказва се, че мъжете са много по-сдържани и харчат по-малко на ергенското си парти, отколкото жените на моминското си парти.

Ергенско vs Моминско парти - кой харчи повече?Мъжете много повече премислятразходите за сватбата от половинките си, твърди също проучването. Те са много по-малко "развратни" от жените в последната си вечер на необвързани. За разлика от тях представителките на нежния пол са по-склонни да се забавляват, независимо колко ще им струва това.

Почти една трета от мъжете признават, че мислят да спестят пари от ергенското си парти и следят стриктно бюджета. Докато същото правят едва една пета от дамите. Също така повечето мъже се консултират с половинката си за планираната ергенска нощ, докато по-голяма част от жените сбъдват идеите си без разрешението и знанието на партньора. Най-често срещаното желание на бъдещата булка е стриптизьор, сочат още резултатите от проведена анкета.

Историята на ергенските и момински партита датира от години. Хенри VIII наредил на мъжете да се забавляват по повод встъпването му в брак. Мъжете, които отказали, със сигурност били наказани. Партитата на момичетата възникнали през ХVІІ век. Днес те се организират най-често седмица преди сватбата.


Източник и снимка: БГНЕС