Нов модел обувки предлага навигация на собствениците си


Индийски изобретатели създадоха чифт високотехнологични обувки със сателитна навигация, които помагат на собствениците да намерят пътя към дома си.

Системата Lechal (името означава Let's go/Да вървим) е налична като готови за носене обувки или като стелка, която да се поставя в обувките.

Технологията използва Bluetooth, за да се свързва със система с карти на мобилния телефон, като изпраща дискретни вибрации до краката, показвайки им накъде да вървят.

Нов модел обувки предлага навигация на собствениците си
Обувките Lechal струват около 100 паунда и издържат около три дни без зареждане. "Те са толкова лесни за употреба, колкото потупване по рамото", казва 30-годишният Криспиан Лорънс, който разработил обувките с 28-годишния Анирудх Шарма в Хидерабад, Индия.

"Ако някой те потупа по лявото рамо, интуитивно се обръщаш наляво. Този продукт разчита точно на този основен инстинкт. Също така можете да комуникирате с обувките, като използвате жестове с ръце и щракване с пръсти, защото те имат сензори, които улавят движение и звук. Можете дори да им кажете колко калории искате да изгорите и те ще измислят идеалното бягане или тренировка", казват изобретателите.


Източник: БГНЕС
Снимка: Модел спортни обувки на HUMANIC