Трима в борбата за "Мъж на годината"

Трима в борбата за Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и Патриарх Неофит са номинираните за "Мъж на годината 2013". Имената им, изброени по азбучен ред, събраха най-голям вот от всички 47 номинирани от Академията на Дарик радио, съобщиха от медията.

Кой от тримата ще заслужи победата ще се реши след онлайн гласуване на сайта Manoftheyear.bg, в което може да се включи всеки над 16 години. То започна на 18 декември в 9:30 часа сутринта и ще продължи до 10 януари 2014 години (включително). Кой е "Мъж на годината 2013" ще бъде обявен на церемония на 21 януари, когато Дарик радио ще отбележи и своя 21-ви рожден ден.

Позитивният посланик на България не само на корта Григор Димитров спечели най-много точки в номинациите. Хасковлията събра 32 точки като признание, че през годината стана първият български тенисист, който проби до 23-то място в световния елит и достигна до трети кръг в турнир от Големия шлем (Ролан Гарос). Извоюва първата си титла на турнира от сериите АТП250 в Стокхолм като на финала победи световния номер 3 Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4. В началото на година пък достигна за първи път до финал (Бризбейн), а през месец май подчини световния лидер Новак Джокович на Мастърса в Мадрид. Автор на едни от най-добрите удари и през тази година. Победител и в битката за сърцето на символа на женския тенис Мария Шарапова.

Трима в борбата за Мъжкарят на ринга и в живота Кубрат Пулев за трета поредна година също влиза в класацията. През 2011-та остана на 4-то място, а миналата година също бе в Топ 3. Боксьорът направи сбор от 24 точки в номинациите на Академията. И през последните 365 дни запази статута си на непобеден на професионалния ринг с 19 победи от 19 мача. През годината успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко. №1 в ранглистата на IBF в тежка категория където шампион еименно Кличко. Носител на наградата за родолюбие "Дядо Йоцо гледа". Българин не само по паспорт, но по душа, вяра и сърце.

Трима в борбата за Патриарх Неофит бе оценен с 28 точки и второ място в първия етап на "Мъж на годината 2013". Русенският митрополит бе избран за нов патриарх на Българската православна църква и Софийски митрополит на Патриаршески избирателен църковен събор на 24 февруари. В първата си Света литургия той помоли хората да постъпват достойно, като по думите му главната цел на църквата е единство и то трябва да се запази чрез любовта и мира. Негово Светейшество бе отличен с почетен знак "Стефан Стамболов" за личен лидерски принос към българската държавност. Вярва, че "Вярата не е измислица. Тя не е само емоционално усещане и не е само убеждение".

БГНЕС

Снимки:

1. Григор Димитров

2. Кубрат Пулев

3. Патриарх Неофит