БГ модна икона 2013

* Академията за мода номинира най-елегантните българи за годината

Силвия Тодорова


Експертен съвет на Академията за мода, включващ 33 лайфстайл, модни и светски журналисти и редактори от водещите печатни и електронни медии, номинира най-елегантните българи за 2013 година. Престижният конкурс "БГ модна икона" се организира за пета поредна година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения и безупречна култура и поведение.


БГ модна икона 2013


За най-елегантни български жени са номинирани (по азбучен ред): Гала, Галена, Ели Гигова, Ива Екимова, Мария Игнатова, Мария Илиева, Радина Кърджилова, Рут Колева, Теодора Духовникова и Цветана Пиронкова.

За най-елегантни български мъже пък са посочени: Андрей Арнаудов, Григор Димитров, Деян Донков, Иван Христов, Иво Аръков, Любо Киров, Мариан Кюрпанов, Петко Димитров, Орлин Горанов и Юлиан Вергов.

Ето какво сподели за номинациите председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков: "Целта на състезанието за най-елегантните българи "БГ модна икона 2013" е да допринесе за развитието на визуалната култура у нас. Схващаме елегантността като интегрална категория, в която освен стилът и красотата логично се вписват професионалният успех и перфектното публично поведение. Искрено се надявам конкурсът да противодейства на многобройните прояви на кич, безвкусица и пошъл вкус."


БГ модна икона 2013


Онлайн гласуването започва на 5 ноември и ще продължи до 25 ноември т.г. Организатори и спонсори са предвидили ценни и оригинални награди за позналите резултатите в конкурса. Връчването на приза "БГ Модна икона 2013" ще стане на 17 декември т.г. на изискана церемония във Витоша Парк Хотел. В ревю-спектакъла непосредстевно преди официалната церемония ще бъдат показани и най-новите колекции на български и чуждестранни модни къщи и марки.

За периода на своето съществуване призът "БГ модна икона" се утвърди като най-авторитетната годишна награда за стил и елегантност в България.

Сред досегашните носители на това високо отличие са Диана Любенова, Цветелина Бориславова, Юлияна Дончева, Димитър Бербатов и Миро за 2009 г., Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански и Валентина Войкова за 2010 г., Деница Атанасова-Гергова, Васко Василев, Мария Илиева, Евгения Калканджиева и Владимир Ампов - Графа за 2011 г. и Лили Иванова, Александра Раева, Анелия, Орлин Павлов и д-р Ангел Енчев за 2012 година.


Интернет адрес за гласуване: fashion-lifestyle.bg

Снимки:

  1. Орлин Павлов, Анелия, д-р Ангел Енчев - част от носителите на приза БГ Модна икона 2012

  2. Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и инициатор на "БГ модна икона".

Фото: © Божидар Марков © "От игла до конец"