Карл Лагерфелд съчета модата и изкуството на представянето на колекция Пролет/Лято 2014 на "Chanel"


Художественият директор на модната къща "Chanel" Карл Лагерфелд за пореден път прояви тънкото си чувство за хумор и превърна "Гран пале" в Париж в художествена галерия за съвременно изкуство, на чийто фон беше показана колекцията висша мода Пролет-Лято 2014 от "Chanel", предаде Ройтерс.

Събитието се състоя вчера по време на Седмицата на модата в Париж, Франция.


Карл Лагерфелд съчета модата и изкуството на представянето на колекция Пролет/Лято 2014 на


Инсталациите, пред които манекенките показаха новите модни тенденции за идната година, включваха флакони "Chanel №5" под плексигласови капаци, огромни платна със запазената марка на модната къща - преплетени две букви "С",огромна чанта със златна верига, която никой не може да сбърка.

Сред известните имена, които украсиха ревюто, бяха френската актриса и певица Ванеса Паради и сънародничката и и колежка от големия екран Виржини Ледоаян, американското "славейче" Кейти Пери и изгряващата звезда Рита Ора.

Под звуците на саундтрака на Джей Зи "I just want a Picasso in my ... castle", Лагерфелд изпрати манекенките да дефилират на фона на огромни балони от дъвка, черно-бели силуети на "Chanel", коленичила статуя и т.н.

"Просто исках да наблегна на приликата между моето разбиране за изкуство и мода, но без претенциозност в подхода", каза легендарният дизайнер.

По думите му колекцията Пролет/Лято 2014 е много оптимистична и е стъпила на класическите силуети на "Chanel" с десетките оцветени като на калейдоскоп модели.

Луксозни марки като "Chanel" не разкриват финансова информация за себе си, но продажбите им бележат бум в Азия, особено в Китай, в Близкия изток и Русия.

Източник: БГНЕС