Силният пол пазарува повече обувки

Силният пол пазарува повече обувкиМъжете не са това, което бяха. Всяка жена е чувала от половинката си, че харчи прекалено много за обувки. Вече не! Мъжете ни задминаха.

Мъжете на възраст 25-34 години са похарчили през миналата година около 178 паунда за обувки, включително маратонки и сандали, докато в същото време разходите на дамите не надхвърлят 171 паунда. Това показват данните от изследване на британската аналитична компания "Минтъл".

Разликата е още по-осезателна във възрастовата група от 16 до 24 години. Младежите си купуват обувки за 154 паунда, а при девойките тази сума е с 15% по-ниска.

В категорията на 35-44 годишните съотношението е съответно 157 на 138 паунда

Ричард Коуп, който изследва тенденциите на пазара за "Минтъл", смята, че неочакваните факти потвърждават следното: "Мъжката метросексуалност /стремежът на мъжете към съвършен външен вид и начин на живот/ се превръща в мейнстрийм". Той отбеляза също така, че младите са все по-загрижени за своя външен вид, харчат повече пари и прекарват повече време пред огледалото. "Гордостта и стремежът към по-голяма самоувереност са определящи за мястото на мъже в съвременното общество", добави Коуп.

Източник: БГНЕС