И най-ужасният ден от седмицата за дамите е...

Сряда. Средата на работната седмица печели призът за най-омразния ден сред представителките на нежния пол, като на това мнение са 70% от анкетираните британки. Като основна причина, те изтъкват чувството за спад на енергията и изоставане със списъка с неща, които трябва да свършат у дома и на работното място.

И най-ужасният ден от седмицата за дамите е...

Явно "тъжните понеделници", в които трябваше да се настроим отново на работна вълна след почивни дни, вече са отживелица. Оказва се, че днес е точно обратното - понеделникът се очаква с нетърпение от представителките на слабия пол, за да могат да се възстановят от натоварения уикенд и да си направят планове за започващата седмица с ентусиазъм.

73% от участничките в допитването установили, че уикендът е поне толкова стресиращ колкото и работната седмица.
50% от участващите 2 000 дами, споделят че понеделник е идеалният ден да се съсредоточат върху себе си и дори е много вероятно да започнат нова диета.

Проведеното от марката маски за лице Montagne Jeunesse проучване сочи, че неделите, които в миналото са се свързвали с почивка и приятни емоции, сега са все по-натоварени и изпълнени с домакински задължения и грижи за семейството.
1/3 от анкетираните твърдят, че това се дължи на усещането, че са подложени на напрежение да изчистят къщата. 20% се смятат за задължени да видят приятели и далечни роднини, а пазаруването на храна и социалните събития също уморяват.

Около 60% от жените очакват с нетърпение понеделник вечер, когато могат да си починат и да прекарат известно време с партньора или семейството си.

Източник: БГНЕС