Изборът на модна икона зависи от възрастта на жената


Ново проучване, сред дами на възраст между 20 и 69 години сочи, че дамите имат различна представа как трябва да изглежда модната икона, в зависимост от броя на собствените си години.

Жените в 20-те си години, подражават на Черил Коул, в трийсетте - на Кейт Мидълтън, в четиридесетте - на Дженифър Анистън, в петдесетте - на ТВ водещата Лорейн Кели и в 60-те - на актрисата Хелън Мирън.

Изборът на модна икона зависи от възрастта на жената

Като модни икони от всички възрасти били признати Одри Хепбърн, Мерилин Монро и Грейс Кели.

Резултатите от изследването сочат още, че младите момичета харесват стила на актрисата Ема Уотсън, на златната медалистка от Олимпийските игри - Джесика Енис и певиците Пикси Лот и Франки Санфорд.

Дамите на около трийсет предпочитат още стила на Кели Брук, Виктория Бекъм, Ким Кардашиян, а на 40 - на Кайли Миноуг, Деми Мур, Сара Джесика Паркър.

В групата на модните икони около 50 не може да не включим, разбира се, Мадона, а в 60-те - Мерил Стрийп и Сигорни Уивър.

15% от участвалите в проучването дами заявяват, че често се обличат като любимата си знаменитост, а над 25% опитват да разберат откъде е купен даден тоалет, с който звездата се е появила на някое събитие.

БГНЕС