“НЕЖНА” ПРЕГРЪДКА ЗА МАМА НА 8-МИ МАРТ

* Популярни дами дефилираха с децата си по повод 10-годишнината на Партия на българските жени

Здравка Кърджанова

По време на благотворителния ревю-спектакъл “Нежност”, който се проведе на 8 март 2007 г. в Централен военен клуб, Бална зала, популярни български дами дефилираха заедно с децата си, за да покажат още веднъж, че българката умело съчетава в себе си успялата жена и нежната и любяща майка. Известни български дизайнери и модни къщи подкрепиха инициативата и предоставиха елегантни тоалети на участничките в ревюто.

Сред дамите се откроиха Афродита Боримирова – съпруга на Даниел Боримиров, Блага Илиева - тормодел, Боряна Григорова – ръководител на дизайнерския екип на модна къща “Ирида”, Виолета Здравкова - топмодел, Едита Цветков – съпуга на Павел Цветков (българските очила “KWIAT”), Ирен Онтева - топмодел, Мариана Цонева – съпруга на Димитър Цонев, Мария Мичева - дизайнер, Милка Александрова – Бучи - дизайнер, Мирослава Цанева – собственик на бутици “AIMS-G”, Румяна Маринова – Мисис Глоуб 2004, София Борисова - дизайнер, Теодора Цветанова – съпруга на Цанко Цветанов, Тони Рапонска – телевизионна водеща. Специално за събитието на сцената демонстрира нежност и грация прима-балерината на Националната опера Марта Петкова. Изненадата на вечерта беше народната представителка и педседател на Партия на българските жени Весела Драганова, която излезе на сцената с двете си дъщери Йоана и Мария. Водеща беше Мина Цанкова – председател на младежката секция на Партия на българските жени. Постановката беше дело на Амалия Тинчева.

Облеклата на участничките бяха осигурени от модна къща “Ирида”, бутици “AIMS-G”, официален представител на “Октобер”, модна къща “Романтика”, Жана Жекова, Холидей Сона и “Виргиния ателие”.

Спектакълът се организира по повод 10 – годишнината на Партията на българските жени. Честването ще се проведе от 8 до 10 март 2007 г. под надслов “Жената в 21 век”.

Партията на българските жени е създадена на 10 март 1997 г. Тя е единствената политическа формация от този тип в Европейския съюз и неотлъчно работи за разрешаване проблемите на жените, майките, децата, семействата, социално слабите, сираците и хората с увреждания.

Българската майка е пример за неизчерпаемата обич и нежност, която дарява всяка секунда. Нейното присъствие на сцената придаде на празника особено очарование. С много усмивки, красиви мигове и пролетно настроение беше отбелязан Междунардния ден на жената! Чрез благотворителната разпродажба на детски рисунки бяха събрани средства, които ще накарат много детски очи да грейнат и мнозина нуждаещи се да се почувстват значими и обгърнати с нежност и любов! Събраните средства ще подпомогнат създаването на мултимедиен проект “Не на детското насилие” – кампания, чието начало беше поставена в края на януари 2007 г. и вече среща широка обществена подкрепа.

Снимки:
1.Афродита Боримирова с дъщеря си Джулия и сина си Алекс. Афродита е с тоалет на “Октобер”.
2.Блага Илиева със сина си Делян, облечена с рокля на “Ирида”.
3.Боряна Григорова със сина си Стефан също облечена в рокля на “Ирида”.
4.Едита Цветкова и малките Адриана и Виктория – и трите облечени от Виргиния Здравкова.
5.Весела Драганова с тоалет на Жана Жекова и дъщерите й Мария и Йоана – и двете с рокли на “Романтика”.
6.Виолета Здравкова с дъщеричката си Даная. Виолета е с тоалет на “Романтика”.
7.Ирен Онтева с тоалет на “Романтика” и синът й Кристиян.
8.Мария Мичева и внукът й Димитър.
9.Мариана Цонева и дъщеря й Десислава, която е с рокля на “Холидей Сона”.
10.Милка Александрова – Бучи с двете си дъщери Мария и Бояна.
11.Мирослава Цанева с тоалет на “Октобер” и дъщеря й Йоана.
12.Румяна Маринова с толате на “Романтика” и дъщеря й Ванеса.
13.София Борисова и дъщеря й Доротея.
14.Теодора Цветанова облечена с ансамбъл на “Октобер” и дъщеря й Ния.
15.Тони Рапонска в рокля на “Романтика” и синът й Марк Антоний.
16.Водещата Мина Цанкова с тоалет на “Ирида”.

Фото: © Божидар Марков

© Любомир Стойков
Всички права запазени!