Какво прави жените най-щастливи

Какво прави жените най-щастливи Мъжете могат да забравят диамантите, защото ново британско изследване установи, че спонтанната прегръдка е най-добрият начин да накарат една жена да се усмихне.

Допитване сред 2000 британки показало, че прегръдка от партньора им е първото нещо, което би ги накарало да се почувстват добре. Представителките на нежния пол са щастливи и когато носят удобно бельо и то не само в студени дни. Те обаче се чувстват приятно и от носенето на сексапилно бельо.

Комплимент, че са отслабнали моментално изстрелва дамите на седмото небе от щастие. Понякога жените се чувстват най-добре, когато правят нещо за другите. Мнозинството анкетирани заявили, че по-голямо удоволствие им доставя да дават, отколкото да получават подаръци. Това усещане е особено силно изразено при дамите с деца. Участвалите в анкетата майки посочили, че похвала за децата им, че са умни и възпитани ги кара да се чувстват фантастично.

Похвалата за синовете или дъщерите им в училите или на спортната площадка кара много жени да се чувстват по-щастливи, отколкото при похвала за собствената им работа. Майките обичат също да получават прегръдки от децата си в края на стресиращ ден.

"Януари дава прекрасна възможност да помислим и да решим какво ни кара да се чувстваме истински добре. Нашето изследване показа, че прекарването на време с приятели и семейството и времето, посветено на хобитата, независимо дали те са четене, спортуване или пазаруване, правят повечето жени щастливи", заяви говорителка на веригата магазини Сейнсбъри, която осъществила допитването.

Повечето жени заявили, че предпочитат да си вземат вана, отколкото да прекарат цял ден в СПА. Пеенето с радиото в колата също повдига много настроението на дамите. Добрият външен вид е ключов фактор за много жени, като комплименти за стила и въпрос за това къде са си купили дадена дреха фигурират много високо в списъка им на факторите за добро настроение.

Приготвянето за вечер навън, правенето на маникюр и вмъкването в дреха, която са смятали за прекалено малка за тях също правят деня на жената светъл. Популярни фактори за добро настроение са и купуването на нов парфюм или показването на нова чанта. БГНЕС