Българска рокля отново на Оскарите

Моделът е създаден специално за тазгодишната церемония

Българска рокля отново на Оскарите София, 26.02.2007 г. За втора поредна година на церемонията по връчване на наградите Оскар има българска рокля. Отново тя е дело на дизайнера Виргиния Здравкова. По червеното килимче с нея мина Шарън Уоксман. Тя е един от най-авторитетните кинокритици в Америка. От 2003 г. е ”кореспондентът на Холивуд” в The New York Times. Известна е с безпристрастните си анализи и коментари на американската киноиндустрия. Освен Оскарите отразява най-големите филмови фестивали като Сънданс и Златен глобус. Преди това създава рубриката за кино и развлечения в The Washington Post и 8 години е нейн автор.

За първи път Шарън Уоксман вижда модели на Виргиния Здравкова на конкурса „Мисис Глоуб 2006”. Впечатлена е от моделите и изработката на роклите и още тогава си поръчва рокля за тазгодишната церемония на американската киноакадемия.

Роклята на Шарън е от хамелеонов душе сатен в преливащи се от черно до зелено нюанси. Украсена е с голяма брошка от кристали Swarovski. Бижутата и обувките в стила на роклята също носят марката Virginia atelier. Моделът не е показван на нито едно ревю на Виргиния Здравкова до сега. Дизайнерката я е изработила специално за Шарън.