София Борисова показва за първи път колекцията The Flowers 2013

Дизайнерката София Борисова ще представи за първи път пред публика колекцията си The Flowers 2013, която е част от нейната линия Woman Fashion. На 9.10 /вторник/ в шоурума на Hitachi отбрани гости ще аплодират моделите на грандиозно ревю. Модното събитие се осъществява благодарение на г-н Николай Младжов-собственик на Z&M Private CO, официален представител за България на японския гигант Hitachi. Бизнесменът, който е почитател на Romantika Fashion, ще е домакин на модния спектакъл.

На подиума ще дефилират едни от най-красивите родни моделки, а сред тях са Мис България 2012 Габриела Василева, Мис България 2011 Ваня Пенева, Мис България 2007 Юлия Юревич и топ-манекенката Диана Иванчева, която се завръща специално за дефилето от Милано. Скоро медиите ще научат и кое е новото лице на колекцията.

За тази година това е второто самостоятелно ревю на София Борисова, която през 2013 година ще чества 20 години от създаването на модната си марка Romantika Fashion. Топ-дизайнерката е подготвила различни събития, с които ще отбележи  кръглия юбилей.

София Борисова показва за първи път колекцията The Flowers 2013

Само преди месец фотографката Диляна Флорентин засне ексклузивно два нови сватбени тоалета на Romantika Fashion с Мис България 2011 Ваня Пенева. София Борисова бе потърсена от известна френска марка за дантели да изработи рекламни тоалети с най-новите материи на компанията, които ще бъдат представени в Париж в края на тази седмица. „Дантелите са много различни от тези, с които съм работила до сега. Те са много интересни, защото са с финни копринени нишки в цвят слонова кост. Щастлива съм, че и българските булки ще могат да бъдат облечени с рокли от тази красива дантела, която ще присъства в новата ми колекция от сватбени тоалети за 2013 година“, споделя Борисова.

The Flowers by Sofia Borisova 2012 e вдъхновена от настроението, което излъчват цветята и техните листа. В дрехите дизайнерката влага своите емоции, като във всеки тоалет под различна форма присъстват цветята. Предназначена е за дамите, които искат да имат различен тоалет, лъхащ на лукс и съблазън. Тоалетите са подходящи, както за официална вечеря или парти, така и за деловото ежедневие. С новите си творения София Борисова ще покаже как една рокля или панталон могат да бъдат преобразени в няколко тоалета. Наслагването на дантела върху дантела ще е новото в тази линия. Хит в колекцията ще бъдат ризи, както и дантелени панталаонки съчетани с вталени сака или дълги поли. Богатите тюлени поли и феерични рокли няма да отсъстват от колекцията и този път. 

София Борисова показва за първи път колекцията The Flowers 2013

Материи: хай-тек материи: ясмин и наоми/комбинация между вискоза и вълна/, ретро дантели, феерични естествени коприни, шифон, сатен, шантунг и фин тюл, памук

Линия: бизнес и елегантна линия, прави дантелени рокли, гащеризони, сака и панталони със сложни кройки, мини рокли

Силует: разчупени кройки, изчистен силует

Цветове: комбинацията черно и бяло е доминираща в колекцията, има и тоалети в зелено, червено и цвят „розе“.

ГРИМ: Цецо Андреев
ОБУВКИ: Glaza, специално изработени за ревюто
ОФИЦИАЛЕН ФОТОГРАФ: Диляна Флорентин