Създадоха парфюм, който ухае на книга

Дизайнерът Карл Лагерфелд, издателят Герхард Щайдл, парфюмеристът Геза Шоен и списание "Wallpaper" създадоха един от най-оригиналните парфюми този сезон. "Paper Passion" е унисекс аромат, който мирише на книга и е пакетиран между текстове на Гюнтер Грас.

Името на парфюма е измислено от Лагерфелд. Той дал и идеята за опаковката на продукта - затварянето на аромата в истинска книга, чиито първи страници съдържат текстове на носителя на Нобелова награда за литература Гюнтер Грас, на самия Лагерфелд и на Тони Чамбърс, главен редактор на сп. "Wallpaper".

Създадоха парфюм, който ухае на книга

Парфюмът е дело на един от най-радикалните творци в парфюмерийния сектор - Геза Шоен. Германецът извежда до съвършенство изискванията за качество на двама перфекционисти като Щайдл и Лагерфелд. Той е смятан за истински гений в своята област. На 13 години можел да различи над 100 парфюма и революционизира пазара, когато откри и изолира молекулата Iso E, която използва в почти всичките си творения. Той улови над 7000 аромата в германската столица в рамките на артистичния проект "Берлин, изследване на миризмите в града".

Идеята за аромата и за съчетаването на толкова много таланти се родила по време на сътрудничеството им по специалния брой на сп. "Wallpaper", наречен "Направено на ръка", през 2011 г. БГНЕС