Другите за Румен Христов

* Автентични оценки за кандидата за президент от СДС

Силвия Тодорова

Другите за Румен ХристовИмпровизирана анкета дава отговори на въпросите – какви впечатления оставя Румен Христов у хората като човек и защо според анкетираните той трябва да е следващия президент на Република България? Сред мненията по-долу участниците в анкетата дават и своите съвети към Румен Христов за успешно поведение в предизборната кампания.

Ивайло Кирилов, Разград

  1. Не познавам Румен Христов лично, но мисля, че впечатленията, които той оставя у хората, които не го познават са по-важни, защото те са най-обективни и се запаметяват. Мисля, че той е сериозен човек, който има много сериозна амбиция и знае как да изгради добър екип от хора, което също е много важно, защото един човек не може да управлява всичко, трябва да има добра, компетентна стуктура.

  2. Защото действително може да изгради добър екип от хора и няма друг по-удачен вариант от него.

  3. Най-важното е да бъде сред хората.

Златко Живков, кмет на община Монтана

  1. Първото впечатление, което Румен оставя в мен е за един много коректен, дипломатичен човек. Човек, който мери приказките си и има сериозен потенциал зад гърба си.

  2. Освен, че отговаря на условията да бъде над 40 години, в шеговит тон, другото, което мога да кажа е, че той наистина е работил в президентската администрация на Желю Желев и на Петър Стоянов и има зад гърба си доста сериозен опит като политик, не само с тези участия, но и като министър. Освен това се е доказал като човек, който може да бъде добър бизнесмен и да се реализира в страната. Като приемем последователното му поведение във всичките тези години на преход, мисля, че безспорно е една много силна кандидатура.

  3. Съветът ми е да направи онова, което мисли, че трябва да стори и да бъде убеден, че това е най-важното за поставената цел и за крайния резултат. Тогава, когато човек е опитал, постарал се е да убеди всички хора в идейност, в това което говори, аз смятам, че е достаъчно, за да се зачита като човек и като личност.

Анелия Любенова, Кюстендил

  1. Той е човек, който стои много близо до хората. В същото време умее да изслушва проблемите им и за мен е един достоен човек, който би трябвало и му пожелавам да стане президент.

  2. Смятам, че неговата кандидатура е достойна, защото той има волята и силата да управлява добре едно президентство, защото има и президентския опит. Посреща трудностите с вяра в успеха, което е наистина важно и дава сила на хората около себе си също да повярват в успеха.

  3. Нека продължи да се среща с хора по места в цялата стана. Ако го направи, вярвам, че ще постигне успех.

Г-жа Илиева, Дупница

  1. Той може да промени статуквото и най-накрая да се случва нещо по-различно в президентството, а не само да бъде фигура, която да представлява себе си.

  2. Защото той може, бил е там и знае какво трябва да прави, което е най-необходимо.

  3. Да бъде земен и да бъде човечен.

Г-жа Първанова, Дупница

  1. С много хубави впечатления съм. Изглежда ми добронамерен, честен, човечен и има невероятно излъчване. Умее да скъсява дистанцията.

  2. Може да придаде човешки образ на президентската институция.

  3. Да обръща внимание на всички и да преценява на кого може да подаде ръка и на кого не, но да не се влияе от много злонамерените хора, които се домогват до други хора с провокации.

Таня Жотева, София

  1. Смятам, че е печеливш син кандидат и ако ситуацията в България не беше подобна, ако избирателите гледаха малко по-реално на нещата, може би той би имал реален шанс да бъде президент. Много му стискам палци смятам, че е правилният човек за обединяване на дясното.

  2. Защото е дясно ориентиран, това че е от десницата е основен приоритет.

  3. Да се опита по всякакъв начин да избягва компрометирани лица сред бифшите и настоящи политици. Това само би му било в минус.

Петя Найденова, град Баня

  1. Първото ми впечатление от него е на земен човек говори достъпно за приоритетите си и това, което смята да направи.

  2. Смятам че кандидат президентската двойка на СДС е тази, която заслужава да заеме отговорните постове, защото Румен Христов е работил на тихия фронт в смисъл такъв, че не е бил пред камерите, а е вършил своята работа като професионалист и в парламента и в Президентството; наясно е с нещата, освен това не се възприема като единствения възможен, той иска подкрепата на определена група от хора и на определени хора, за да има куража да направи промени. Обикновено статуквото е това, което запазва неможещите хора.

  3. Да бъде себе си. Той има чар особено в разговор с хората, които вижда, че е и като тях. А ние обичаме да виждаме, че нашите политици и избраници ни носят по някакъв начин в себе си.

Маргарита Даракчиева, Габрово

  1. Г-н Румен Христов е един честен, почтен, доказан професионалист и диалогичен човек.

  2. Той е доказан демократ, обединител на цялото дясно пространство и единственият от кандидатите за президент, който познава работата на президентската институция. Това мисля, че го откроява и трябва да наблегне на него.

  3. Да не участва в компроматна война и да не отговаря на компромати.

Пламен Петров, член на СДС Младост

  1. Улегнал човек с възраст, която му позволява да има и достатъчно мъдрост, да е достатъчно компетентен със семейство, което обича и това са едни от качествата, които трябва да притежава един бъдещ президент на България.

  2. Защото в него виждам единно и обединено дясно пространство и той е демократ човек, който може да бъде и обединител на нацията.

  3. Може би малко повече активност, малко повече чуваемост сред медиите, там малко се пропукват нещата. Надявам се това да се изчисти с подобряване на хората зад него, които ще разпространяват информацията около неговата кампания. Другото, което бих го посъветвал е – да говори малко повече и да бъде по-открит.

Дафина Берова, град Бяла Слатина – водач на листата на Синята коалиция

  1. Румен Христов излъчва интелигентност, спокойствие и мъдрост. Той е много завършен политик и точен в експертните си оценки по икономика и за развитието на демокрацията в България. Пожелавам му да постигне изключителни успехи, защото го заслужава. Той е в битката от много години, но е умерен политик и изчака своето време, защото действително в момента изгрява неговата звезда. В негово лице аз виждам изключително амбициозен човек, но същевременно спокоен и изчакващ времето си и мисля, че този път звездата му ще блесне.

  2. На България й трябва десен политик десен президент, но тъкмо неговата умереност трябва да сплоти останалите колебаещи се хора в България. Неговите качества като умерен политик могат да въздействат. В трите експертни правителства той е помагал на хората в страната и това може да ги обедини около неговата кандидатура. Той помага на селските региони по програма „Сапард” и по много други програми, запознат е с икономиката – такъв човек ни трябва, не може да се ограничаваме с малко правомощия и да казваме, че това е една представителна фигура.

  3. Хареса ми подхода на кампанията на Румен Христов. Той не е медийна звезда, той е между хората и по този начин печели. Нека продължи да обикаля, да събере най-добрите идеи и да ги въплъти в програмата си. Пожелавам му да направи добър екип.

Костадин Шанков, заместник председател на СДС Пловдив

  1. Интелигентен, отговорен, сериозен, човек, който хваща аудиторията.

  2. Защото има опита, има образованието и според мен е човекът, който може да се противопостави на това, което има насреща си.

  3. Да бъде все такъв, той е идеален.

Младен Минчев, Тутракан

  1. С Румен Христов се познаваме от 5-6 години. Смятам, че е достатъчно време, през което той успя в моите очи да се докаже като един последователен, целеустремен политик, който не се влияе от личните си интереси и амбиции, а винаги отстоява интересите, които са поставени от партията в името и в интерес на държавата. Пример за това е неговото отстраняване от кандидат депутатските листи, когато той не тръгна да работи с друга партия, а остана верен на идеята на СДС.

  2. Защото е почтен, последователен, предвидим, дясно ориентиран, с дясно изградена ценностна система. Президент, който ще бъде президент на всички българи, а виждаме, че качествата, които току що изброих липсват на настоящия президент и на доста голяма част от конкурентите и опонентите на г-н Румен Христов.

  3. Успешното поведение неминуемо минава през една позитивна кампания и през директен контакт с хората. Бих го посъветвал колкото и натоварен да е графикът му, да посети всички общини, навсякъде, където има обществени мероприятия – да разчита на непринудени срещи с избирателите, а не на партийни сбирки и организирани от клубовете на СДС в страната и на коалиционните партньори. Нека да търси масовост там, където има множество от хора, защото все пак той ще бъде президент на всички българи и трябва да посрещне всяко едно мнение на всички избиратели, а не само на тези, профилирани в даден партия.

Всички тези мнения достатъчно красноречиво показват, че Румен Христов като кандидат за президент от СДС е личност с характер и политик, в когото хората вярват, ценят и уважават.

Снимка:

  1. Румен Христов – кандидат за президент от СДС

Фото: Личен архив