На мода е решителната и смела жена

* Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Силвия Тодорова

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Собственичките на единствения монобранд бутик на Just Cavalli в България – сестрите Силвия Колева и Славея Янева – представиха новата колекция на Just Cavalli за сезон есен-зима 2011-2012 г. Бляскавото събитие се състоя на 27.09.2011 г. в самия бутик до централния вход на хотел „Шератон” в София. Представянето на колекцията бе уважено от Н. Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България и неговата съпруга Дана Бенацо, както и от Тове Скарстейн, посланик на Кралство Норвегия у нас. Сред домакините се открояваха г-жа Росица Колева и нейния съпруг Коста Колев. Партито по повод новите тенденции на Just Cavalli бе открито от проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Сред ВИП гостите, почитатели на марката, бяха още: Жана Христова съпруга на кандидат президента Румен Христов и дъщеря им Мила, Валентина Войкова, Деси Бакърджиева, Орлин Павлов и половинката му – Яна, Теди Кацарова, Ирен Онтева, дизайнерките Аля Милушева и Жана Жекова, Павел и Едита Цветков, Вили Боршукова, д-р Ангел Енчев, Амалия Тинчева, Денди, Румяна Маринова, Теди Велинова, Меги Савова, Паолина Петракиева, Галина Димитрова, Гери Дончева, Петя Велкова, Елена Караколева, Капка Амзина, Веселка Димитрова и много други. Събитието уважиха също и редовните клиенти на бутика. Специално за тях, както и за всички гости новата колекция на Just Cavalli за сезон есен-зима 2011-2012 г. пристигна директно от Милано, вдъхновена от забързаното всекидневие, потайностите на града и скритите страсти на живота и дивата природа. Никол Станкулова беше сред моделите, които представиха колекцията.

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Дамската колекция e вдъхновена от решителната и силна жена, която обича да се превъплъщава в различни образи и да се променя според мястото и ситуацията. Just Cavalli превръща нежното момиче в сексапилна и свободолюбива жена, копнееща за диви, гористи и опасни местности. На дамите са посветени темите: WOODLAND с типичния за Just Cavalli анималистичен дух, претворен чрез суров, необработен памук и цветова гама от черно, тъмносиньо, военно и сиво-зелено, бордо, чакъл и беж; темата WHITE CITY, която се състои от сексапилни комбинации на черни и бели цветове, като тъканите са по-груби (вълна) и със сложни бродерии. BLUE GIPSY пък е темата, вдъхновена от по-обикновената и непретенциозна жена, която обаче се откроява с изключителните си качества. Характерни за тази тема са роклите лале и изобилието от ресни на шаловете; цветовете са електриково синьо, тъмно синьо, черно и бяло.

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Естетиката на дамската колекция на Just Cavalli за сезон есен-зима 2011-2012 е насочена към умната и находчива жена, готова да се впусне в приключения. Темата JANIS е вдъхновена от известната хард рок певица от 70-те години Джанис Джоплин с нейния агресивен и експлозивен характер, излъчваща неукротима сила. KATE е темата инспирирана от емблематичната фигура на Кейт Мос. Като един от най-успешните топмодели в световната мода тя неведнъж е била икона за Just Cavalli. Вечерната тема VAGUE от своя страна предлага на дамите нощна съблазън, претворена чрез силует, който подчертава всяка извивка на тялото.

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012

Мъжката колекция за настоящия есенно-зимен сезон е вдъхновена от човека, докоснал се до френската елегантност. В нея е обърнато голямо внимание на цветовата палитра и се открояват различните дължини на смелата мъжествена кройка. Темите са: DAY CASUAL – предназначена за по-младите представители на силния пол като от материите преобладава памукът, боядисан в различни цветове –  тъмно сиво, военно, морско синьо, бордо, бежово, черно и бяло; CITY OFFICE е втората тема адресирана до човека, който живее в бизнес света и предпочита офис костюмите и спортно-елегантните якета в комбинация с класически панталони; третата тема е EVENING – в нея модерната визия е постигната с по-дързък и секси силует, а цветовете са черно, тъмно синьо и ледено бяло. За силния пол вдъхновението от лудостта и дивото настроение на 70-те години откриваме в анималистичната тема – INTO THE WILD, всекидневната – CASUAL BASIC и класическата – А МАN IN PARIS.

След представянето на колекцията вечерта продължи с коктейл, като питиетата по повод изисканото събитие бяха също на марката Cavalli, а именно Roberto Cavalli vodka.

Just Cavalli представи колекция есен-зима 2011-2012


Снимки:

1. Собственичките на бутик Just Cavalli – Славея Янева, Силвия Колева (в средата) и проф. Любомир Стойков представят новата колекция.

2. - 9. Модели от колекция Just Cavalli за сезон есен-зима 2011-2012 г.

Фото: © Георги Малев

10. Н. Пр. Стефано Бенацо лично уважи събитието

Фото: © Иван Василев за „Блясък”

11. Вили Боршукова

12. Жана Христова, съпруга на кандидат президента Румен Христов и дъщеря им Мила уважиха събитието

13. Валентина Войкова

14. Деси Бакърджиева е сред големите почитатели на марката

15. Теди Кацарова

16. Ирен Онтева в компанията на нейна приятелка Стела Радославова

17. Орлин Павлов и половинката му Яна разгледаха с интерес новата колекция

18. Росица Колева, Славея Янева, проф. Любомир Стойков, Силвия Колева и Коста Колев (от ляво на дясно)

Фото: © Георги Малев

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine