ГРАНДИОЗНИ ДНИ НА
БЪЛГАРСКАТА МОДА В РУСЕ

* Престижната награда “Моден Меркурии” на
Академията за мода очаква новите си притежатели

Проектът “Дни на българската мода – Русе 2006” се организира съвместно от Община Русе, Академията за мода, Областна администрация - Русе и Браншови съюз на производителите от леката промишленост – Русе и ще се осъществи на 23 и 24 септември 2006 г. в крайдунавския град. Фешън дните са пропити от духа на евроинтеграцията и се посвещават на предстоящото членство на България в ЕС.

Двете вечери ще бъдат ознаменувани с красиви и ефектни ревюта и изискани коктейли. Ще се състои и тържествена церемония на Академията за мода (с председатели Донка Ганева и доц. д-р Любомир Стойков) за връчване на нейните най-големи награди за моден бизнес и предприемачество “Моден Меркурий 2006”.

Ревю-спектакълът ще се проведе на открито – на площад ”Свобода” във вид на импозантно мултимедийно шоу. Със свои колекции ще се представят най-добрите български дизайнери и модни къщи, сред които Виргиния Здравкова (“Виргиния ателие”), Албена Александрова (“Рошавата гарга”), Венета Василева (“Стил В”), “Маркам”, “Тани”, “Аура Фешън”, “Мод Мари”, “Арда”, “Грънчаров и Син”, “Оптима”, “Антоан Вил”, “Джи Ес Ти”, ТПК “Съгласие”, “Квалитет”, “Дунавска коприна”, “Магик”. В “Дни на българската мода – Русе 2006” ще се включат и модните централи “Триумф Интернационал”, “Квят”, “Ирида” и “Миро”, които са миналогодишни носители на наградата “Моден Меркурий”.

Проектът си поставя следните по-важни цели:
1.Да отличи с наградата “Моден Меркурий” на Академията за мода най-добрите представители на българския моден бизнес и предприемачество през 2006 г.
2.Да представи на обществеността най-добрите постижения в българската мода.
3.Да стимулира (като цяло в цялата страна и в частност в Русе) създаването на модерни и висококачествени облекла с марката “Made in Bulgaria”.

През втория ден ще се проведе международна теоретико-практическа конференция, посветена на най-новите производствени и търговски практики в модния дизайн. Целта й е да постави на дневен ред въпросите за развитието на модния бизнес в България и по света, да съдейства за обмяна на идеи и опит с чуждестранни модни творци и централи, нови практически идеи за управлението на модни търговски структури, маркетинг, реклама и авторско право в сферата на модния дизайн и бизнеса с луксозни стоки. Досега като лектори на конференцията са потвърдили своето присъствие български и чуждестранни специалисти, имащи отношение към развитието на модния дизайн и бизнес.

В събитието ще участват най-известните български топмодели. В шоуто ще се включат и духовият оркестър на Русе и Русенската джаз-формация.

© Любомир Стойков
Всички права запазени!