Германска дизайнерка сътвори дрехи от мляко

Германска дизайнерка сътвори дрехи от млякоМлякото е основен продукт, от който се произвеждат нов вид дрехи, създадени от германската биоложка и дизайнерка Анке Домаске, пише БГНЕС.

Тя създаде интересна колекция от дрехи с помощта на този фин като коприна материал. "Трудно ми е да повярвам, но тези жени носят дрехи, направени от истинско мляко. Да, тази бяла течност", заяви авторът на статията Хесус Диас.

Домаске и екипът й открили начин, чрез който млякото да може да се преобразява чрез много прост и чист процес в екоматериал. Течността се премахва чрез извличането на протеин, който има свойството да втвърдява, а резултатът е полученият текстилен материал. В процеса се използва преработено мляко.

"Млякото се подценява, тъй като хората го разглеждат като хранителен продукт. Много неща могат да бъдат направени от него обаче, това е чудесен естествен материал. Специалното в текстилния материал от мляко е, че той се усеща лек като коприна. Материалът се обработва много лесно и е по-евтин от коприната", заяви Анке Домаске.

Германска дизайнерка сътвори дрехи от млякоГерманска дизайнерка сътвори дрехи от мляко