Модна къща Диор представи първата си колекция без Джон Галиано

Модна къща Диор представи първата си колекция без Джо ГалианоФренската модна марка Кристиян Диор представи в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж първото си ревю без Джон Галиано.

За първи път от 15 години насам ексцентричният моделиер, вероятно най-великия шоумен в историята на модата, не отговаряше за колекцията на модната марка. За място на ревюто бяха избрани розовите градини на Музея Роден. Клиентите бяха обичайни, накацали като птици на елегантните сиви столове. Когато светлините станаха по-приглушени и зазвуча музиката, обстановката стана почти като в добрите стари времена. Бил Гейтън, асистент на Галиано от 23 години, опита да запълни зеещата празнина и се справи с изключително трудната задача с игриво чувство на увереност и прозорливо усещане, че знае какво се продава. За първи път 51-годишният моделиер поема юздите на модната къща, позволявайки на публиката да го опознае бавно с цветни модели в стила на поп арта - поли с избродирани върху тях плодове и бродирани жакети. След което продължи с романтични бални рокли от тафта. А накрая на шоуто супермоделът Карли Клос се появи облечена като Пиеро. Всички модели бяха вдъхновени от розите. "Големите рокли тип Грейс Кели бяха вдъхновени от Марк Боан", разкри Гейтън и допълни, че модната къща се е опитала да развие нови техники, отколкото да черпи от миналото. "Исках тази колекция да бъде много модерна. Това е началото на една нова ера", допълни той.

Модна къща Диор представи първата си колекция без Джо ГалианоМодна къща Диор представи първата си колекция без Джо Галиано

Модна къща Диор представи първата си колекция без Джо Галиано