Астела с нова колекция детски рокли

Едва ли има други същества, които се радват толкова много на превъплъщението, колкото децата. Всяко момиченце си спомня как поне веднъж е обличало тайно от майка си най-красивата й рокля и е гледало в захлас отражението си в огледалото.

С уважение към детското въображение и радост от превъплъщенията, Асела Ателие и Аля Милушева започнаха създаването на нова колекция официални рокли за малки дадми. Както всичко в модните линии на Астела, и детската колекция е изненадваща като внушение, грижливо подбрана като материи и цветове и изкряща от настроение.

Първата рокля за малки принцеси на Аля Милушева е емблематична за представата й как трябва да изглежда една малка дама. Именно „дама” е ключовата дума, накарала Аря да работи с по-малко метри платове, но с повече настроение върху детсктата колекция. Според Астела Ателие вкусът се култивира в детето от най-ранна възраст и изисква много внимание и деликатност.


Вкусът не се натрапва, нито се избира, той се намира за всяка отделна жена. Повече от всичко това важи за най-малките. „Не налагаме стил, а помагаме на клиента да открие собствения си” – коментира подхода с Аля Милушева. Само в „собствените си” дрeхи, откритие за личния й стил, жената може да бъде дама. И тъй като примерите за това все още не са многобройни, Астела Ателие осъзнават и своята мисионерска функция. Започват своята детска колекция с рокля от нежни розови и бели волани, не прекалено „захарна”, нито много строга, по детски нежна и мила, чиято елегантност не убива детското в детето, а го подчертава. Цялата колекция ще бъде посветена на детето, с респект и уважение към неговата чистота и непринуденост и със съзнанието, че то е цвете и дрехата не трябва да задушава неговата естественост, а трябва да я разкрива.

Вдъхновение за новата колекция Аля Милушева е почерпила от лазурния бряг на Северното Черноморие. Там тя прекара почивката си заедно с шестмесечната си дъщеря Ванеса, след като се върна от Лос Анжелис.