По-дълго щасливо влюбени заедно - по-здрави на старини

По-дълго щасливо влюбени заедно - по-здрави на стариниАмерикански изследователи твърдят, че двойките, които живеят заедно от дълго време, не само, че имат по-силна емоционална и физическа връзка помежду си, но са и по-здрави, пише БГНЕС.

Специалисти от университета Британска Колумбия и университета на Пенсилвания от 15 години наблюдават 1700 възрастни двойки, много от които са женени от 40 и повече години. Средната възраст на участниците в експеримента варира между 76 и 90 години. По-дълго щасливо влюбени заедно - по-здрави на стариниПрез целия си живот тези хора са били щастливо обвързани и в по-зряла възраст имат по-добро здраве от свои връстници, които не са намерили вечната любов. Жените, които през живота си са ставали жертва на несподелена любов, катаклизми в семейния живот често страдат от заболявания и не се чувстват добре на старини, показва изследването.

В някои случаи симптомите са класически - усещане за нещастие, тревожност и самота, което пречи на ежедневните дейности на възрастните. Някои жени започват да изпитват трудности дори при изкачването на стълби или готвене в кухнята.