Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"

Татяна Георгиева

На 21.03.2011г. студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” посетиха фирма „Вени Стил” в гр. Пловдив, за да присъстват на финалния етап от конкурса „ETERE и студентите на NBU”, обявен на 8.01.2011г. Собственикът на фирма „Вени Стил”, г-н Валентин Славчев и г-жа Емилия Костова в присъствието на много студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” наградиха победителите в конкурса. Подробно и задълбочено бяха анализирани студентските проекти, достигнали до финал, всеки поотделно научи слабостите в работите си, както и добрите страни на проекта си. В конкурса участваха 45 студенти от II-ри, III-ти и IV-ти курс, както и студенти от МП „Моден дизайн на облеклото”. След предварителна селекция на представените работи, проведена в два последователни етапа до финала достигнаха 14 млади дизайнери.

Наградени студенти:

- І - во място и награда от 600лв. – Еманоела Матейкова – дипломант от МП „Моден дизайн на облеклото”

Финал  на конкурса  Финал  на конкурса

Финал  на конкурса

- ІІ - ро място и награда от 300лв. – Весела Мигарова – студентка от ІV курс, модул „Мода”

Финал  на конкурса  Финал  на конкурса

Финал  на конкурса

- ІІІ - то място и награда от 100лв – Николета Бинева - студентка от ІІІ курс, модул „Мода”

Финал  на конкурса  Финал  на конкурса

Ива Димитрова - студентка от ІІ курс, модул „Мода” получи почетна грамота за усърдието и добрата си работа.

Финал  на конкурса

Проектите, класирали се на първите три места ще бъдат внедрени в производството и ще са част от новата колекция на ЕТЕРЕ. Наградените студенти ще получат изключителния шанс да участват в разработването на колекция „Есен – зима 2012г.” и за известно време да станат част от дизайнерския екип на марка „ETERE”.

Такива конкурси са една изключителна възможност за младите дизайнери да внедрят в производството своите идеи, да усетят духа и линията на една водеща българска марка, да се докоснат до същинския бизнес.