Внимание, сексът може да се окаже опасен за неспортуващите


Внимание, сексът може да се окаже опасен за неспортуващитеСпоред учени внезапните изблици на умерена до интензивна физическа активност като например джогингът или правенето на секс, значително увеличават риска от инфаркт.

Екип от учени от Бостън е анализирал данни от 14 изследвания, разглеждащи връзката между упражнения, секс и риск от инфаркт или внезапна сърдечна смърт ( летален сърдечен ритъм, който предизвиква спиране на циркулацията на кръв от сърцето). Установено било, че при хората, които тренират редовно рискът от инфаркт и внезапна сърдечна смърт по време на физическа активност е 3,5 пъти по-малък в сравнение с останалите.

Внимание, сексът може да се окаже опасен за неспортуващитеСъотношението на закалените към непрактикуващите спорт при правене на секс е 2,7 пъти по-малко в полза на първите. Джесика Паулус, член на екипа от учени, работил върху изследването, заявява, че рискът е доста голям, но периодът на засилен риск е кратък. Става дума за 1-2 часа по време на и след физическа или сексуална активност. Поради този факт рискът за хора в течение на една година е все още достатъчно малък, смята тя.

БГНЕС