Българка достигна до финала на ДИАСПОРА МОДЕЛС 2010


Цвета КалейнскаЗа първи път от създаването на международния конкурс за модели Диаспора моделс, провеждащ се в Ню Йорк, САЩ, до финала на конкурса достигна българка. Нашето момиче – Цвета Калейнска (Tsvetta) е на 22 години от Велико Търново и към момента е студентка по „Маркетинг и мениджмънт” в колеж „Св. Франсиз”, Ню Йорк. Говори свободно три езика. От 2 години работи като Модел за благотворителност в САЩ.  Средствата от фотосесиите си, Цвета предоставя на фонд за реализацията на ежегодишна лидерска академия за момичета „ГЛОУ” във Велико Търново. Целите на Академия „ГЛОУ” са насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14-18 години, стимулиране на здравословния начин на живот, изграждането на умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, на окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се сблъскват днес - трафик на хора, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност.

Цвета КалейнскаУчастието си в конкурса Цвета е посветила на борбата с хранителните разстройства сред момичета, до голяма степен възникващи в резултат на медийното облъчване на тийнейджърките с образи на нездравословно слаби модели като образци за красота. 

Конкурс Диаспора Моделс се провежда всяка година и е арена за красотата на международни модели, работещи в САЩ. Цвета е избрана измежду почти 2000 млади международни модела, за да дефилира на финала и да се бори за короната. Конкурсът взема под внимание не само външната красота на девойките, но й тяхната способност да се изразяват пред публика. Финалът ще се състои на 16.12.2010г. в клуб „Амнезия”, Ню Йорк, САЩ, а звезда на шоуто ще е певицата Кат де Луна.  Победителката ще бъде избрана от компетентно жури. Ще бъде избрана и любимка на публиката.

Нашето момиче в конкурса за любимец на публиката може да подкрепите чрез кликане на снимката на участничката на сайта на конкурса