Списание ПЕРФЕКТА – ИЗИСКАН ПОДАРЪК ЗА ВСЯКА ЖЕНА!

В юнския брой:

Специално интервю с Катя от Ритон
Сияйният тен – как да го запазим в условията на големия град
Пак ли този целулит?!
Красиви и на плажа
Сезонът на слънчевите алергии настъпи!
Парафинотерапията – красота чрез релакс
Натуркозметика с липа
Хигиенно-профилактични грижи за кожата при акнето
Ще станеш ли добра вегетарианка
Невероятни крака и железен корем
Шанс да спечелите много награди

Катя от Ритон
Обсипана с лукс

Катя от дует Ритон е новото рекламно лице на марката Triumph International за България. Моделите от серията Form&Beauty, които тя представя, позволяват на дамите с по-големи размери да се чувстват комфортно, сигурно и най-вече – да не обличат тесни блузи с притеснение, а със самочувствие! Перфектна визия и оптични хитринки дооформят тялото – декоративни флорални апликации по ръба на чашката, елементи с повдигащи бюста ефекти, еластични презрамки. Сексапилът се подчертава не само с функционалните кройки и луксозните материи, но и с елегантните и нежни цветове.

интервю Детелина Милева
фотограф Мони Франсес
грим Джулия Ангелова
прическа Калин, студио Кало
облекло, обувки и чанта Escada
сутиен Triumph International
кресло Адоб Дизайн

Родена е на 18 март 1958 г. Изглежда перфектно! Казва, че няма някаква специална тайна за красота и женско самочувствие, но признава, че е много спокойна натура, което може би идва от зодията й – Риби и че се старае да не се ядосва за нищо. Съветва всички жени да се стремят да не се ядосват, защото това си е вид стрес, а стресът състарява и води до лош външен вид. Външният вид е производен на вътрешното състояние – както се чувстваш, така и изглеждаш, и всичко е изписано на лицето ти – убедена е певицата. Вижте повече за козметичните й предпочитания, парфюмите, с които най-много харесва съпруга си Здравко и любимия й начин за релакс:

Какъв е вашият магически еликсир за вечна младост? Имате излъчване на тийнейджърка! Наистина всичко идва от излъчването – или имаш излъчване на лелка, или на тийнейджърка. Аз не мога да се погледна отстрани, не мога да преценя, но със сигурност знам, че нямам излъчване на лелка, въпреки, че съм вече на 48 години. Излъчването ми дава тази живост, която имам на сцената. Всички дори смятат, че аз съм тази, която командва в семейството и едва ли не Здравко е мъж под чехъл, понеже на сцената той е по-спокойният. Всъщност в живота е обратното – той е Козирог, нервак и адски избухлив, а аз уравновесявам нещата. Старая се да изглеждам добре за годините си, не мога да се направя на 20 или на 30-годишна, пък и не е нужно. Важното е да се чувстваш добре, а още по-важното е да си здрав!

Казвате, че сте спокойна натура. Това, че тихите води са най-дълбоки, важи ли за вас? Може би има нещо вярно! Това, че не се ядосвам, не значи обаче, че съм някаква флегматична и заспала риба. Напротив, аз съм много дейна, но просто не се паля безпричинно. Заобикалят ни много глупости и ако човек се дразни за всяко нещо, в един момент животът му ще се превърне в ад.

Бихте ли се отъждествили с някаква конкретна риба? Делфин! А Здравко може би би ме оприличил с акула! Харесвам си зодията, Рибите са много артистични, спокойни, интелигентни.


Жените се страхували най-много от бръчките. А от какво според вас се страхуват най-много мъжете? И те от същото!

Бихте ли подарили на съпруга си крем против бръчки, направен специално за мъже? Да! Веднъж даже купих серия For Men от една марка и тя се оказа пълен боклук. И въпреки, че навсякъде четем как мъжката и женската кожа били различни като структура, и как мъжете имали нужда от точно определена козметика, която еди какво си… няма такова нещо! Доволна съм обаче, че успях да убедя Здравко да използва крем за околоочен контур.

Кой е парфюмът, с който най-много харесвате съпруга си? Страхотен е с Carolina Herrera 212. Преди няколко месеца му подарих също парфюм и афтършейв балсам на Hannae Mori – препоръчвам това ухание, ако вечерта мъжът иска да остави един невероятен облак след себе си и всички да го забележат!

А кой е вашият най-омаен аромат? Ползвам само EDP (парфюмна вода) от разновидностите на парфюмите и имам два любими парфюма – класическите Dolce&Gabbana Femme и Trussardi Donna. Сменям ги разбира се и с други – харесвам Donna Karan, Carolina Herrera.

Кремът за лице, без който не можете? Обичам да сменям кремовете си през 3-4 месеца. Предпочитам медицинската козметика – La Roche-Posay, RoC, Vichy. В салон Кадолита, където ходя от почти 8 години, работят с Guinot и това е една от любимите ми марки – съчетавам салонните процедури с продуктите за вкъщи. Много мои приятелки се съветват с мен при избора си на козметика и аз винаги им препоръчвам хидратиращи продукти, защото смятам, че хидратацията е основната грижа за поддържането на кожата! Затова и любимите ми процедури са хидратация и пилинг, като веднъж в годината правя и химически пилинг. За да защитя лицето си от слънцето в градски условия ползвам крем с фактор 50 и с фактор 100, ако съм на открито.

Правите ли някакви маски за лице по бабини рецепти? Да, имам една любима маска, която е и освежаваща, и регенерираща, и избелваща. И така: изцеждаме сока от половин лимон и към него прибавяме жълтъка на съвсем прясно яйце. Тази смес престоява около 1 час и след това към нея прибавяме 1 лъжичка мед. Разбъркваме с дървена шпатулка и нанасяме на лицето за около 15-20 мин. Ефектът е изключително тонизиращ! Харесвам и готовите маски за лице – различните маркови, които има на пазара. Освен това бих казала, че маските на българската фирма Регал са страхотни, особено избелващата! Перфектни са и хидратиращата 3-минутна и peel-off маската. Понеже аз много обичам да опитвам, съм ползвала и кремовете за лице на тази марка и мога наистина да я препоръчам на жените, които нямат възможност да си купуват кремове от 30, 50, 100 и повече лева.

Предпочитаната ви марка за грижа за косата? Нямам любима, но когато съм на сцената, използвам продукти за обем и за силна фиксация, тъй като прическата ми трябва да се задържи максимално дълго. Професионалната грижа за косата си поверявам на студио Кало.

Била ли сте блондинка? През 80-те години в групата имахме 2 балерини и се боядисвахме – аз в зелено, а те – в цикламено и виолетово. Тогава нямаше такива бои за коса и се боядисвахме (като първо трябваше да се изрусим) – аз с гранофорин (препарат за зъби), а те – с пиоктанин и фуксин (препарати за лечение на дерматологични проблеми). Голяма изобретателност и експерименти бяха с тези субстрати! В момента не се боядисвам, а ползвам перуки. Аз притежавам най-богатата частна колекция от най-различни модели перуки – имам към 60! Позволяват ми лесно да сменям имиджа си, когато снимаме клипове или на участия.

Как поддържате формата си? Вкъщи имам всякакви уреди – нещо като домашен фитнес, но питайте ме дали ги използвам въобще, така ме мързи! Вкъщи някак си не ме обхваща това желание, но когато трябва да вляза във форма, отивам в Кадолита и се настройвам от това, че около мен всеки нещо се труди, поти се, прави нещо за себе си. След фитнес обичам задължително да вляза в сауна.

Всъщност плаши ли ви думата целулит? Е, сега ако кажа, че нямам мъничко целулит… имам, няма начин! Появява се, когато наддам малко килограми, тъй като аз съм предразположена кам пълнеене. В такива моменти въздействам отвън и отвътре. Прилагам недрастична диета, защото опитът ме е убедил, че строгите диети не водят до нищо добро, а напротив. Просто намалявам храненето, сладкото, хляба и тестените изделия. Пробвам и най-различни антицелулитни продукти, защото човек трябва да е отворен към новото, но мога да кажа, че любимият ми антицелулитен продукт е на Galenic. Ползвам тази марка от момента, в който се е появила на българския пазар и впечатленията ми от този продукт са, че наистина ми действа, тъй като намирам разлика във визията на кожата и в обиколките.

Кои са любимите ви глезотии за тяло! Пробвала съм всякакви модерни процедури и бих казала, че няма по-хубава от сауна в съчетание с боди репинг (разбира се говоря специално за мен, защото всичко е строго индивидуално).

Трябва ли според вас перфектният мъж освен сауна и солариум например, да посещава и козметичен салон? Задължително! Как ли не го карам Здравко да го заведа поне веднъж в Кодолита, но досега не съм успяла – не е достатъчно суетен може би! А как харесвам суетни мъже! Не много разбира се, но поне мъничко да са суетни!

Има ли нещо от света на козметиката и грижата за красотата, което ви се струва пълна лъжа? Ами, не съм убедена в магията на пластиката и пластичната хирургия.

Какви асоциации предизвиква у вас терминът “пластична хирургия”? Асоциации, че рано или късно, човек, който все пак е публична личност и излиза на сцена, трябва да прибегне до скалпела. Приемам някои хора, но при други нещата не изглеждат добре! А човек никога не знае как ще се получи при него. Ами ако се получи трагично… после нещата не могат да се върнат назад!

Какво мислите за пластично-хирургично оформените жени в България? Между другото аз приветствам смелите жени! Щом си смел и имаш финансови възможности, щом се харесваш – аз съм за!

Най-добрият начин за релакс според вас? Съприкосновението с хората не е релакс и слава Богу! Истинският релакс е в съприкосновението с природата и животните, това е нещото, което ме зарежда. Всеки човек трябва да намира начин да излиза от големия град, защото той просто съсипва! Ние си имаме къща в Трънския балкан – високо горе, в гората над селото, без никакви съседи. Много е зелено, а въздухът е толкова чист! Там оглушаваш от тишина! Имаме си също и животни – котето Барби и кучето Джули.

Перфектното ви пожелание към нашите читателки? Перфектността е нещо много относително, но нека все пак те да се стараят да се чувстват перфектни!

© Любомир Стойков
Всички права запазени!