Лицето на Bridal Fashion - Елена Караколева спечели титлата "Мисис Европейски съюз" 2010



25-годишната представителка на Финландия Йеника Ханусари спечели титлата "Мисис Вселена 2010" на финала на международния конкурс в литовската столица Вилнюс. Йеника е студентка и майка на 3-годишен син, която в свободното си време работи като доброволец в център за интеграция на емигранти.

Елена Караколева, която е рекламно лице на Bridal Fashion и носителка на титлата „Мисис България Вселена“ 2009 достойно спечели вторият голям приз – титлата „Мисис Европейски Съюз“ 2010. Тя се състезава с 22 финалистки, избрани сред кандидатки от 70 „страни на събитието, което тази година мина под мотото „Жени срещу насилието и трафика на хора“.

Мисис Европейски Съюз 2010Мисис Европейски Съюз

Освен, че живяха заедно 10 дни и бяха постоянно наблюдавани от членове на журито, дамите имаха и сериозни ангажименти. Те прекараха цял ден с талантливи деца без семейства, които се отглеждат в домове за изоставени, след което организираха аукцион с техни рисунки под патронажа на Мисис Вселена 2009 – Вайда Рагенайте. Събраните средства от търга ще сложат началото на фонд, за образование и развитие на малките таланти. На специална кръгла маса, организирана в Министерство на външните работи на Литва, представителки различни континенти обсъдиха актуалните проблемите на трафика на хора и съпътстващото го насилие над жени и деца в своите страни и региони, както и възможностите да обединят усилията си в борбата за защита на човешките права на жертвите на насилие. Огромен интерес предизвика изказването на българската представителка Елена Караколева, която разказа за специфичните проблеми с търговията с бебета, която засяга не само родината й, но е и проблем на региона и цяла Европа.

Мисис Европейски Съюз

Елена силно впечатли журито и с представянето на страната на специално организирания ден на народите. Тя беше облечена със стилизирана национална носия. Елена успя да впечатли присъстващите и с цял български щанд, на който присъстваха и традиционната баница, шопска салата и ракия.

За финалното дефиле в официални вечерни рокли и на официалната вечер, организирана от кметството на Каунас, Елена избра официални рокли от колекция 2011 на Enzoani, представена в България от Bridal Fashion. На финала нашата представителка бе с ефирна рокля в коралов цвят. Роклята специално бе изпратена от Лас Вегас, където участваше в модна изложба.

Мисис Европейски Съюз

Мисис Европейски Съюз

Снимки: Studija-ideja.lt