Нова детска градина в София беше открита с модно ревю

* На подиума дефилираха децата на Софи Маринова, Гала, Ирен Онтева и Ирена Милянкова

Нова детска  градина в София беше открита с модно ревю В Деня на детето 01 юни отвори врати най-новата целодневна детска градина в София – "Германи", с ранно чуждоезиково обучение по немски език.

Учебното заведение беше открито със специален празник вчера вечерта, който събра много гости, известни личности и медии. Програма с любими приказни герои и вълшебни преживявания забавлява както най-малките гости на "Германи", така и техните родители.

Акцент в събитието за откриването на "Германи" беше детско ревю, организирано от агенция "Визаж", в което взеха участие децата на едни от най-известните от телевизионния ефир лица и манекени. В дефилето се включиха синът на Софи Маринова – Лоренцо, дъщерята на Гала – Мари, синът на Ирен Онтева - Кристиян, дъщерите на Ирена Милянкова – Мелани Роуз и Натали Роуз. Заедно с тях дефилириха и 4 от малките модели на "Визаж", като всички деца бяха облечени с красивите дрешки на марката FOX KIDS, а сред гостите на събитието беше и Жени Калканджиева.

Нова детска  градина в София беше открита с модно ревю Нова детска  градина в София беше открита с модно ревю

Детска градина "Германи" е профилирана в ранно чуждоезиково обучение по немски език. Изборът на името й не е случаен и има своя символика. Думата "германи" е с латински произход, чиито превод на немски означава „Geschwister”, а преводът й на български – "брат и сестра".

Идеята за атмосфера, близка до комфорта на дома, е част от концепцията на детската градина. Условията в "Германи" пресъздават уютната домашна обстановка в съчетание с учебни програми, одобрени от Министерство на образованието, младежта и науката, за преподаването на които е обезпечен екип от висококвалифицирани български и чуждестранни преподаватели. Максималният брой на децата в група ще бъде 12.

Сред основните цели, на които се базира дейността на професионалистите от детска градина "Германи", са практическо овладяване на немския език, практическо овладяване на български език и правоговор, изграждане на умения за общуване, разширяване на знанията за околния свят, развиване на личностия потенциал на децата и стимулиране на творческото мислене и памет.

Един от основните методи, на който залагат педагозите в "Германи", е игровият подход – като най-близък до природата на децата в тази възраст.

Предвидена е и предучилищна група, която ще подготвя децата за първата им година в училище.

Част от ежедневието на децата в "Германи", в допълнение към професионалното обучение, са здравословен и балансиран хранителен режим и разнообразните спортни занимания. За целта "Германи" разполага със закрит басейн и физкултурен салон. Паралелно с редовните часове по физкултура детската градина ще организира и допълнителни развлекателни дейности за децата като плуване, танци, уроци по пиано и др.

Обезпечени са и постоянни медицински грижи, а при отсъствието на родителите и почасова и денонощна грижа.

Това, което отличава "Германи" от останалите детски градини, са специалните грижи и екстри, които тя е подсигурила за родителите. Учебното заведение разполага с фитнес, сауна, солариум, козметичен и фризьорски салон, както и с бистро, разположено в просторния двор на "Германи" в полите на Витоша. Тези удобства ще предоставят възможност на родителите да се грижат за себе си и да почиват в непоредствена близост до своите деца, което превръща "Германи" в едно истинско изживяване както за децата, така и за техните родители.

 Нова детска  градина в София беше открита с модно ревю

Снимки:
1. Дъщерята на Гала – Мари (в ляво)
2. Ирен Онтева със сина си - Кристиян
3. Синът на Софи Маринова – Лоренцо
4. Откриване на Германи