Бежовото се завръща в колекцията на “Романтика”

*Първа самостоятелна изява на София Борисова

Галина Кондова

Тази година абитуриентките ще са екстравагантни, женствени, с раздвижени тоалети, заяви София Борисова, дизайнер на модна къща “Романтика”. Специално за читателите на Fashion.Bg, тя предварително сподели част от акцентите в колекция “Екстраваганца” пролет-лято 2006. Първото самостоятелно ревю на модната централа ще се проведе на 21 февруари в залата на “Електроимпекс”, където ще дефилират едни от най-известните топмодели на България.

Колекцията включва 44 модела, които са разпределени в две модни линии: официални тоалети и сватбени рокли.

Официалната линия е специално предназначена за абитуриентска кампания 2006. Роклите са къси или дълги, някои от тях са комбинирани с феерични шлейфове, токи или копчета “Сваровски”. Впечатляващи са моделите с гол гръб. Акцентите в тоалетите са ефирни бродерии, кристали, камъни “Сваровски”, които са ръчно нашити.

Дизайнерката споделя, че за абитуриентските облекла е характерна секси визията, а основното й послание е женствеността. Цветовата палитра варира от класическото и аристократично черно до пепел от рози, в комбинация със сребро, аметист. Включени са също различните нюанси на кафето. Бежовото се завръща и отново е актуален цвят за сезона пролет – лято 2006. При абитуриентската линия преобладават органзата, копринената тафта, шифонът.

Булките на “Романтика” ще блестят в гамата на светло капучино и злато. В част от сватбените рокли има вмъкнати плисе и соле. Хит е комбинацията между корсет и пола. Корсетите са обшити ръчно с кристали, перли и камъни “Сваровски”. Воалът често е заместен от флорални елементи или кристални бижута, вплетени в косата. За сватбените рокли дизайнерката е подбрала сатен, органза, тафта, креш-тафта, ефектни дантели, които са запазена марка на модна къща “Романтика”.

София Борисова залага на избора на материите като особено важен момент при създаването на стойностни облекла. Ето защо част от моделите от колекция “Екстраваганца” са изработени от естествена коприна и дантела с марката Кристиан Диор. Използвани са също луксозни дантели на Елия Сааб и Валентино.

Снимки:
1. - 5. Модели от колекция “Екстраваганца”, пролет-лято 2006 на модна къща “Романтика” с дизайнер София Борисова.
Фото: © Архив МК “Романтика

© Любомир Стойков
Всички права запазени!