Лятна седмица на модата в Рио 2010

Лятна седмица на модата в Рио 2010 Едно от най-големите събития в календара на бразилската мода започва тази седмица с откриването на 17-ото издание на Лятна седмица на модата в Рио, включваща участия на големи бразилски дизайнери, както и представяне на някои от най-вълнуващите, млади таланти. Събитието, провеждащо се от четвъртък 27 май до вторник - 1 юни, в мол край пристанището на залива Гуанабара в Рио, ще даде възможност на дизайнерите да представят най-горещите си колекции за сезона Пролет/Лято 2010-2011.

Планирана е цялостна програма с участието на вълнуващи дизайнери, чиито ревюта ще се провеждат ежедневно от 16 ч. до 23 ч. Събитието беше открито с ревю на дизайнера Уолтър Родригес, по-известен със своите по-опростени и елегантни модели. Тази година той отново очарова посетителите на ревюто си, представяйки ефирна и пъстроцветна колекция в пастелни тоналности, с флорални елементи или цели цветя върху главите на дефилиращите манекенки.

Лятна седмица на модата в Рио 2010
В програмата на седмицата на модата в Рио ще се включи и дизайнерът на обувки Мелиса, работеща с известния италиански архитект Гаетано Пеше, създавайки впечатляващи модели, които ще бъдат пуснати за продажба по магазините през август. Дизайнерът ще пристигне в Рио де Жанейро тази седмица, за да промотира лично новия дизайн.

Паралелно с модното събитие ще се проведе и фотографска изложба в чест на стогодишнината от изграждането на пристанището в Рио, в близост до което се провеждат модните ревюта.

С инвестиции, възлизащи на $13 милиона, очаквани 90 000 посетители през шестте дни на събитието, модната седмица в Рио се очертава да бъде едно от най-жизненоважните и вълнуващи събития в Рио и в световният моден календар.

Снимки:
1. Модел, представящ бански на марката Salinas, по време на 17-ото издание на лятната седмица на модата в Рио.
2. Модел на Walter Rodrigues, представен по време на 17-ото издание на лятната седмица на модата в Рио./БГНЕС