АЛБЕНА АЛЕКСАНДРОВА
ПОЛЕТЯ С “ПЪРВА КЛАСА - ЛАВАЦА”

Здравка Кърджанова

Дизайнерката Албена Александрова представи в Кемпински Хотел Зографски колекция “Първа класа - Лаваца”, вдъхновена от най-новата рекламна визия на прочутата италианска марка кафе. Двукратната носителка на приза “Златна игла” на Академията за мода беше избрана да претвори стила, елегантната закачливост и дръзкия чар на календара на “Лаваца” за 2006 г., чийто автор е германската фотографка и бивш модел Елън фон Унверт. Темата на календара за следващата година е FIRST CLASS ESPRESSO EXPERIENCE. Така за осми пореден път почитателите на българската мода и на ароматната напитка имаха удоволствието да се насладят на изключително идеен и раздвижен ревю-спектакъл. Водещи на вечерта бяха Нина Николина, която посвети едно свое изпълнение на кафе “Лаваца” и Ники Сотиров. Главен консултант на събитието беше доц. д-р Любомир Стойков.

С бурни аплодисменти шоуто оцениха: Чезаре Носеда – експорт - директор и международни продажби на “Лаваца”, Алесандро Сфорца – регионален мениджър на “Лаваца” за Югоизточна Европа, Мирослав Печев – президент на фирма “Софсток”, която е официален представител на “Лаваца” за България, Лиляна Лазарова – изпълнителен директор на фирма “Софсток”, Весела Драганова, Анна Сендова, Биляна Петринска, Красимира Богданова, Мария Новак, Константин Стаматов и други.

Стилът на колекцията на Албена Александрова е издържан в 30-те и 60-те години на миналия век. Успоредно присъства и бохо стилът, така актуален за сезона, но вече с елементи на “Лаваца” – кафени лъжички декоративно подредени в „патрондаш”, пакети кафе като арт джобове, ресни от пакетчета захар. Тоалетите представляват стилизирани пилотски и стюардески униформи, украсени с много аксесоари в стил ампир и, разбира се, класическите шапки - пилотки. В детайли саката са класически, едноредни и двуредни. Полите са миди, прави, с рюшове и цепки. Присъстват бричовете и много късите панталони. Облекчата са съпроводени от разкошни кожи - във вид на къси палта от визон и лисици, наметки от норки и пера или яки.

Официалните рокли са с голи гърбове и са обсипани с много бродерии от мъниста, кристали и пайети. Допълват ги оригинални ръкавици. Силуетът на дрехите е Н-образен и трапецовиден. Естествен завършек на колекцията е булката на “Лаваца”, цялата в розов тюл с вградени насипни зърна от кафе. Идеята на роклята е обърната чаша за кафе, където модните нюанси на розовото и кафявото се съчетават и допълват красиво.

Дизайнерката се е спряла на материи като кашмир, естествена коприна, студена вълна, памук, кожи, а цветовете са наистина разнообразни: лилав, кафяв, бял, черен, розов, тъмносин.

Снимки:
1.Модели на Албена Александрова, “пътуващи” в “Първа класа - Лаваца”.
2.– 5. Модели от колекция “Лаваца”.
6. Булката на колекция “Лаваца” с дизайнер Албена Александрова.
7. Дизайнерката приема аплодисмените на присъстващите гости.
8. Чаровната Нина Николина огласи залата в Кемпински хотел Зографски със своето музикално изпълнение.
9. Любомир Стойков и актрисата Биляна Петринска след края на шоуто.
10. Мирослав Печев и Чезаре Носеда (от ляво на дясно) се наслаждават на прекрасните модели от колекцията.
11. Анна Сендова и Чезаре Носеда споделят своите впечатления от ревю-спектакъла.
Фото: © Мони Франсес

© Любомир Стойков
Всички права запазени!