Ранобудниците са по-здрави

Ранобудниците са по-здрави Малките промени в дневния ви режим могат да имат драматичен ефект върху вашето здраве,твърдят експерти от университета в Оксфорд и Ливърпул.

Ето някои здравни митове, които експертите опровергаха.

Понеделник сутрин е най-тежка. Промяната на режима на съня през почивните дни може да се отрази на мозъка и хормоните, които предизвикват главоболие. Оттам идва и твърдението, че първото ранно ставане след почивните дни е най-тежко.

Винаги се старайте да се придържате към един график и дори да сте изморени по-добре поспете в следобедните часове, отколкото да се събуждате в 12 на обяд. Яжте храна във всички цветове на дъгата. По специални специалистите съветват, че трябва да се купува храна в разнообразни цветове, защото всеки цвят дава на организма различни хранителни вещества. Стойте на един крак докато си миете зъбите- така тренирате мускули, които пазят гърба. Опитайте се, докато четкате зъбите си с едната ръка да стоите на противоположния крак и обратно. Колкото повече пъти го направите, толкова по-добри резултати ще постигнете. Носете високи токчета.

Много проблеми на хората с краката и гърба са свързани с навика им да носят обувки с плоска подметка. Токчетата отнемат от стреса на коленете и сухожилията, а джапанките натоварват гръбначния стълб. /БГНЕС