Голямо Сватбено Шоу представи булченски рокли, предложения за декорация и сватбени менюта

На 10 април 2010 г. /събота/ в Гранд Хотел София се проведе първото по рода си "Голямо Сватбено Шоу" ("Grand Wedding Show") . Актуални предложения за декорация и сватбени менюта  бяха представени от екипа на хотела, където през последните години повече от 225 влюбени двойки са отпразнували своя сватбен ден.

Акцентът беше поставен върху сватбените торти, украсени с ръчно изработени фигури от захарно тесто, студен порцелан или специални декорации по индивидуален проект, както и най-актуалните вкусове за сватбени торти, представени от карвинг-шеф Юри Димо и екипа сладкари на Гранд Хотел София.

По време на специален тур бъдещите младоженци се разходиха из ресторантите и залите на Гранд Хотел София, дегустираха избрани специалитети и се консултираха с екипа готвачи на хотела за менюто за техния сватбен ден.

Актуални предложения за декорация

Хотелът представи възможностите за организиране на сватбени тържества в своите зали и ресторанти, а в летните дни и градината на хотела, където може да бъде организирана стилна сватба под открито небе в самия център на града. На място в хотела може да бъде организирана и сватбената церемония или т.нар. изнесен ритуал.

По време на събитието бяха представени седем предложения за декорация и седем сватбени менюта на Гранд Хотел София. Актуални за тази година са сватбите с по-семпла декорация - с цветя в естествен вид, сякаш току-що откъснати и потопени в стъклени съдове в допълнение с елегантни елементи - листенца, камъчета, малки свещи.

Актуални предложения за декорация

Относно избора на сватбено меню, Гранд Хотел София предлага изискани празнични менюта, както и възможността за изготвяне на индивидуално меню от главния готвач на хотела. Сред представените ястия по време на събитието бяха: домашна шунка от телешко месо с горчичено-меден сос; панирано меко сирене Бонифац с филиран бадем и сос от малини; волован с коктейл от риби и скариди, запечен с кашкавал; свинско филе Фламенко, сервирано със задушен зелен фасул и бейби картофи с копър; пилешко филе с гъши дроб и Трюфел сос, сервирано с глазирани моркови и картофени рьощи със свежи подправки и масло и други.

Торта

Гранд Хотел София предлага за младоженците предварителна дегустация на менюто,  украса на залата, организиране на всички допълнителни услуги - детски кът, професионален DJ, фото и видео заснемане, наем на луксозен автомобил и други. Към това се добавя специален подарък от хотела -  настаняване на младоженците в апартамент в сватбената нощ и зареждане на стаята с бутилка шампанско и сватбена торта.

Фигура за торта от студен порцеланВ сватбения форум „Grand Wedding Show”, организиран от  сватбена агенция „Приказен ден” и Гранд Хотел София взеха участие фирми, предлагащи различни сватбени услуги.

Бяха представени различни жанрове изпълнители, подходящи за гражданската церемония и тържеството в ресторанта. Формация „Нашенци” демонстрира традиционни български ритуали за сватба. Най-новите си колекции булчински рокли представиха фирмите „Феде” и „М.Тейлър”. Тази година актуални са роклите с нежни акценти и дребни детайли, прибрани елегантни силуети.

В поканите тенденцията за настоящата година е съчетанието на черно и бяло, лилаво и дантела, показани от „Цветен ден”. Уникални халки с отпечатани снимки на младоженците представиха от  „Алтънбаш”. За църковния ритуал фирма „Глори” препоръчва ръчно инкрустирани с восък ритуални свещи.

Сватбения магазин на „Приказен ден” представи разнообразие от сватбени артикули, елегантни сватбени чаши, фигури за торти, а сайтът svatbata.info показа възможностите младоженците да планират всичките си разходи и организиране на детайли с помощта на сайта.

„Вкусно” допълнение към сватбената торта са шоколадовите фонтани, които се предлагат от фирма Lux Party. Според тях модата за тази година е младоженците да поднесат малки пастички с пожелания към гостите.

В рамките на изложението беше предложен богат избор на цветари и декоратори, фото и видео услуги, гримьори, фризьори,  услуги, предоставящи специални преживявания: гълъби, пеперуди, както и най-актуалната тенденция в пиротехническото шоу за сватби - музикална заря.

 

Шоуто даде възможност на бъдещите младоженци сами да изберат най-доброто за тяхната сватба, да се вдъхновят с нови идеи и да получат специални условия от фирмите, предлагащи сватбени услуги.

Снимки:

1. - 2. Сватбени декорации в Гранд Хотел София
3. Сватбена торта
4. Фигура за торта от студен порцелан