Приключението Tourbillon е вече в България

120 години часовникарска традиция и 20 години часовници Saint Honore


2 ноември 2005 г., София. Колекция часовници TOURBILLON (турбийон) представи за първи път у нас столичният Swiss Boutique. Премиерата е част от световния тур TOURBILLON 1885 на Saint Honore, чийто изключителен представител за България е фирма “Тео” ООД.

“Фактът, че София е в списъка на световните модни столици, които са включени в турнето на Saint Honore, издава сериозен бизнес интерес към пазара на най-скъпи часовникарски изделия у нас”, заяви г-н Валентин Янков, основател на фирма “Тео”. “Saint Honore е една от най-прогресивните млади часовникарски компании в Европа, която заявява открито амбицията си да изработва изделия в духа на най-добрите часовникарски традиции. Верен на този избор и предлагайки го на международната си клиентела, Saint Honore прави поредната си смела крачка с приключението, наречено Tourbillon. Очакваме много дами, а и господа, да проявят интерес към “достъпния лукс” на стила SH”, допълни той.

Два от най-изящните модела TOURBILLON 1885 представиха сестри Шехтови облечени в JC Versace. Анна се появи в ролята на бизнес дама, а Боряна - на небрежна отпускарка. Близначките, символ на хармоничния дуализъм, разкриха тайната на “достъпния лукс” на SH: Saint Honore разработва новите си изделия винаги с мисъл за съвременната жена, стъпвайки върху стратегическата концепция за «достъпен лукс», и днес убедително доказателство за това са инкрустираните с диаманти колекции. Дамите, възхитени от космополитния начин на живот, са очаровани от часовникарските тайни и сложните механизми. “Тук Tourbillon няма равен на себе си като технология, съвършенство и прецизност”, сподели г-н Ксавиер Ласерe, експорт мениджър на Saint Honore Paris.

“С този изключителен шедьовър - Tourbillon Saint Honore 1885, ознаменуваме двоен юбилей: 120 години опит и фамилна традиция в часовникарството и 20 години от създаването на марката Saint Honore”, обясни г-н Ласерe. “Това е часовник pour femme: посветен на дамите. Високотехнологично постижение на марка, която винаги е била близка на женското сърце.”

Saint Honore се разпространява в България изключително от “Тео” ООД от началото на тази година. Най-доброто от колекция 2005 може да се види в кокетния бутик на фирмата - Swiss Boutique, разположен в сърцето на столицата в Grand Hotel Sofia на ул. “Генерал Гурко” 1. До 8 ноември софиянци ще могат да разгледат там колекцията TOURBILLON 1885 на Saint Honore.

Колекцията Tourbillon 1885 се представя със седем модела: 5 предназначени изключително за дами и 2 за мъже.

Tourbillon – най-забележителното часовникарско изобретение

Изобретен и патентован от Ейбрахам-Луис Бреге през 19. век, турбийон е гениално изобретение, ненадминато и до днес.

Неговата непреходност се дължи на уникалния механизъм – баланс, анкър и анкърно колело, поместени в удивително малка клетка.

Постоянната ротация на 360 градуса оказва влияние върху баланса: тъй като часовникът е във вертикална позиция, това позволява ускоряването и забавянето на движения, които се компенсират взаимно. В тази позиция силата на гравитацията е стабилизираща.

В наши дни направата на турбийона е все още основана на изключително висококачествените занаятчийски техники и се нуждае от ноу-хау-то и ръчната изработка на истинските майстори – производители на ръчни часовници.

Турбийонът е едно безспорно уникално произведение на изкуството: със своята прецизност и изящество той е изключително рядък и скъп.

Турбийон 1885 от Saint Honore Paris перфектно съответствa на новата брандова стратегия и ще бъде изложен в представителния бутик на марката в Париж и в представителните бутици по света.