Том Форд подготвя дамската си колекция за есента на 2011

Том Форд подготвя дамската си колекция за есента на 2011 Том Форд може и да отказва коментар, но източници от модната индустрия твърдят, че дизайнерът бавно изгражда екипа си за създаване на дамска колекция, в очакването на старта и, който както самият той казва, е въпрос на "кога, а не дали".

Каролин Тиксиър, дизайнерката на дамската, ready-to-wear колекция в Живанши и Пабло Копола – дизайнер на аксесоари за Алекзандър Маккуин, вече били наети на работа и излизането на дамската колекция било насрочено за есента на 2011 година.

"Финансирането е изключително скъпо в момента, така че ако намерим финансиране в правилното време, ще бъдем в състояние съвсем скоро да стартираме дамската колекция. Ако не намерим, може да се наложи да изчакаме известно време" каза Том Форд миналата година, когато беше попитан за колекцията.

"Разбирате, че ще са ми нужни 18 месеца след като започна работата по колекцията, за да я завърша, защото трябва да наема хора, да намеря шивашки фабрики, да сглобя всичко заедно и след това да осигуря място за всички тези дрехи в магазините, в които те ще се продават."

Изглежда, че планът вече е задвижен – и ние ще можем да видим дамските облекла на Том Форд следващата година.



Снимка:
www.tomford.com