По време на седмицата на модата в Япония бяха представени иновативни и уникални дизайни

Започна десетото издание на Седмицата на модата в Токио – официално наречена "Японска седмица на модата". Представянето на колекциите за сезона Есен-Зима 2010/2011 ще протече от 22 до 28 март като през това време над 40 модни марки ще представят творенията си.

Седмицата на модата в Токио не е така престижна като предшестващите я седмици на модата в Ню Йорк и Париж, но въпреки това предлага много интересни събития и изложби, които ще се състоят навсякъде в града.

За тези, които се интересуват от мода, особено младите и сега преуспяващи дизайнери, това е един от най-интересните периоди в годината в Токио.

Токио е град, известен с културата си, насочена към младото поколение и новаторството.
През първият ден на Японската седмица на модата бяха представени колекциите на редица млади дизайнери. Един от тях беше Казухиро Такакура, който показа изцяло мъжка линия с марката "Izreel", която е създал още през 2003 година.

Ери Матцури показа колекция на тема "Математика, изкуство и мода", за чието създаване сякаш си бяха сътрудничили дизайнер, художнк и учен. Доминиращи бяха белият цвят и асиметричните форми вдъхновени от математически формули и уравнения.

Седмицата на модата в Токио се провежда два пъти в годината със сътрудничеството на японското правителство и редица известни японски дизайнери. На тазгодишното издание се очаква да присъстват над 20 000 посетители от цял свят.

 Започна Седмицата на модата в Япония  Започна Седмицата на модата в Япония

 Започна Седмицата на модата в Япония.  Започна Седмицата на модата в Япония

Снимки:
1. - 4. Модели на Хироко Кошино от колекцията Есен-Зима 2010/2011, показани по време на седмицата на модата в Япония.
Фото © БГНЕС/EPA/KIMIMASA MAYAMA