Елегантна визия при очилата
демонстрираха “Квят” и оптика “Грета”

* Млади дизайнери направиха своята първа заявка за модния подиум

Галина Кондова

Продължаваме с представянето на модните къщи и дизайнери, които показаха своите най-актуални колекции по време на първите “Дни на българската мода Сливен 2005” . Събитието се проведе в хотелски комплекс “Империа” в Сливен под патронажа на г-жа Светлана Лечкова.

Българската марка очила “Квят+” за пореден път демонстрира висока класа. Актуалният дизайн и перфектното качество, изравнени със световните стандарти, впечатлиха присъстващите на гала ревю - спектакъла. Последната колекция есен-зима 2005 – 2006 на слънчеви и диоптрични очила с марката “Квят+” е в крак с модните тенденции и предлага модели за всеки вкус, съобразени с покупателната способност на българския потребител.

Оптика “Грета” - Сливен предлага богат избор от диоптрични и слънчеви очила. Моделите са елегантни, съответстващи на модните тенденции. В оптиката могат да се открият качествените предложения на едни от най-известните марки – “Nina Ricci”, “Piеrrе Cardin”, ”Rayban”. Оптика “Грета” разполага и с всички видове диоптрични стъкла, разнообразни аксесоари за очила и богат избор от цветни контактни лещи.

По време на първите дни на българската мода беше представена и сборна колекция, изработена от учениците от 12 А клас на Професионалната гимназия по тектил и облекло “Добри Желязков” – град Сливен. От две години те работят в екип върху нестандартни модели. Оригиналното мислене на младите таланти е претворено в облекла, изработени от нетрадиционни материали. Младата дизайнерка Ваня Данчева, която учи в същото училище, в специалност “Моделиране и конструиране на облеклото”, направи своя дебют същата вечер. Тя представи няколко модела, които са заявка за бъдещото й присъствие на модния подиум. Предложенията на Ваня Данчева съчетават младежкия стил с елегантната визия. Използвани са леки, еластични материи, лен и екокожа.

Снимки:
1.Модел от актуалната колекция есен – зима 2005 - 2006 на “Квят”.
Фото: Надя Коцева, Sofia News Agency

2. – 3. Модели на оптика “Грета”.
Фото: © Тодор Василев

4.– 5. Модели на ученичката Ваня Данчева.
Фото: © BulFoto

6. Модели на учениците от Професионалната гимназия по тектил и облекло “Добри Желязков” – град Сливен.
Фото: Надя Коцева, Sofia News Agency

© Любомир Стойков
Всички права запазени!