Най-голямото модно шоу в света откриват в Лондон

Най-голямото модно шоу в света откриват в Лондон Представяне на мода с претенциозното наименование “Най-голямото модно шоу на Земята“ бе открито в един от най-големите молове в Европа, Westfield, в западен Лондон, предаде БГНЕС.

Тридневният спектакъл започва тази нощ с преситена от звезди ВИП-вечер. Сред тях са британската модна икона Ерин О'Конър, колегата й от Острова Хенри Холанд, президентът на Британския моден съвет (БМС) Харолд Тилмън, моделите Елън Райвс, Журдан Дън, Жакета Уилър.

Проявата се организира в сътрудничество с БМС и кампанията "Fashion for Relief " (Модата идва на помощ) на британския супермодел Наоми Кембъл. Тя призова света на модата да даде своята лепта в усилията за подпомагане на хаитянския народ след опустошителното земетресение на 12 януари и колегите й се отзоваха с организирането на благотворително модно ревю в Ню Йорк, последвано от второ в Лондон в памет на Александър Маккуин, в които участваха най-изявените модели и дизайнери.

Наоми има опит в подобни инициативи - тя организира първото събитие "Fashion for Relief " в нюйоркския Брайънт парк след урагана „Катрина“, което бе последвано от подобни изяви в Танзания и Мумбай.