Модна къща "Жени Стил" с дизайнер Евгения Живкова представя своята колекция за сезона пролет-лято 2010 - "Нова еманципация"

Модна къща “ЖЕНИ СТИЛ” с дизайнер Евгения Живкова представя своята колекция за сезона пролет-лято 2010 - “Нова еманципация”, на 9 март 2010 г. в Рейнбоу плаза.

ЕВГЕНИЯ ЖИВКОВА: ”Когато създавах новата колекция, имах предвид променящото се положение на жената в обществото – все по-решителна, все по-изтънчена, все по-изискана и с оригинален стил. Заедно с това, тя продължава да бъде романтична и мечтателна, дръзка и самоуверена. Това ме кара да мисля, че навлизаме във време на нова еманципация. Пролетно-лятната дамска мода на “Жени стил” е издържана в духа на тази нова еманципация и – надявам се – ще допринесе за положителния и успешен имидж на съвременната българка!”

Евгения Живкова

ОБЕМ И СИЛУЕТ: Колекцията е съставена от 65 облекла, разпределени в 9 теми. Силуетът е свободен, дори безгрижен и провокира чувствителна женственост, блузи, туники, свободно падащи рокли, обгръщащи тялото. Тази визия се допълва от ефирните материи, които са използвани - копринен шифон и копринен сатен.

Саката са разнообразни, част от тях следват своя собствена линия, напомняща на блейзърите, които се съчетават с поли, панталони бричове и рокли. При тях са характерни вградените биета и ширити. Друг основен елемент при саката са шал яките и саката без ревери, подчертани с различни срязвания, при които раменете са фиксирани с подплънки. За този силует на саката са характерни ¾, къси ръкави и сака без ръкави, напомнящи мъжки жилетки.

Нова еманципацияНова еманципация

Блузите и бюстиетата са свободни и небрежни, изработени от ефирни материи, с набори и чупки.

Голямо разнообразие цари в кройките на полите и роклите, чрез които е изразен романтичния стил. Някои са с формата на лале, други имат волани, но задължително присъства и класическата права пола. Наблюдава се умерена тенденция към леко скъсяване, но доминират дължините около коляното.

При полите и роклите са актуални също и драпериите, чупките и наборите. Панталоните са прави, панталони тип „морков”, също и широки панталони „а ла Марлене Дитрих”, панталони 7/8, къси панталонки и панталони наподобяващи бричове.

Нова еманципацияНова еманципация

ОФИЦИАЛНА ТЕМА: Сатенени рокли (къси и дълги), бюстиета и панталони с вградени ресни и дантела, които следват линията на тялото.
МОДНИ НОВИНИ: Комбинация от различни платове в една дреха с много срязвания. Някои облекла са изработени с резервите навън и обточени с биета и декоративни тегели.
ДЕТАЙЛИ: Ръчна бродерия на мъниста, апликации от змийска кожа, дантела. На мода са различните ширити и биета, апликирани върху дрехите. Бродирани емблеми с логото на „Жени Стил”.
ДЕСЕНИ: Декоративни точки, флорални и животински мотиви, райе и дюс.
ЦВЕТОВА ГАМА: Червно, бяло, черно, екрю, лилаво, електриково синьо, цикламено и жълто.
МАТЕРИИ: Лен, копринен сатен, копринен шифон, памучна дантела, сурова коприна.

Дрехите са подходящо комбинирани с бижутата на „Валентин”.

МОДЕЛИ: “ВИЗАЖ МОДЕЛ ГРУП”
ПРИЧЕСКИ: ТОДОР ТОШЕВ, ВЕСЕЛА ТОШЕВА, СИЛВИЯ ТОШЕВА
ГРИМ: КИРИЛ ЧАЛЪКОВ
ФОТОГРАФ: МОНИ ФРАНСЕС

Евгения Живкова изказва сърдечна благодарност на: Mall of Sofia, Renault, Винарска изба „Братя Минкови”, както и на: Valentin Gold & Diamonds , Lavazza, Pepina M, “Феите” - бутик за цветя, очила KWIAT .

Снимки:
1. Дизайнерката Евгения Живкова
2. - 4. Модели на “Жени Стил” от колекция “Слънчева жена”, пролет-лято 2009
5. Модел на “Жени Стил” от колекция пролет-лято 2008

Фото: © Aрхив на „Жени стил”



Чети повече във www.fashion-lifestyle.bg