Адриана Карембьо: Ефикасност – това е моето мото!

Адриана Карембьо: Ефикасност – това е моето мото! За първи път в България се проведе онлайн брифинг с топ модела Адриана Карембьо. Световно известната манекенка поздрави на живо от офиса си във Франция наши журналисти в зала Мати Д в НДК. Чрез жива видеовръзка тя и съпругът й, френския футболист Кристиян Карембьо участваха в онлайн пресконференция и презентираха козметичната марка Silicium+.

По-известна с дългите си 126 см крака и с другите си дейности Адриана вече две години развива собствено производство и бизнес с козметични продукти на основата на най-новите нанотехнологии в областта на красотата - Silicium+. Продуктите са предназначени изключително за професионална употреба в козметични салони и СПА центрове, но включват и пълна гама продукти за домашна грижа.

До сега в нито една от 17 държави, където се предлага марката не е провеждано подобно мероприятие, а голямото медиино присъствие направи събитието още по-интересно. Специални гости бяха Миглена Николова, рекламно лице на „Модна палитра/пролет-лято 2008", модел и президент на модна агенция „P.F.”. Професионалния гримьор Десислава Станчева й демонстрира анти-ейдж серията с грим, така че тя и присъстващите се увериха лично в предимствата на продуктите. А Ирина Папазова, собственик и управител на модна агенция Интерсаунд и супер модел на България за 1993 г. лично зададе въпроси на Адриана.

Събитието уважиха и гости от посолството на Франция у нас и от Френско-Българската Търговска Камара.

Адриана Карембьо разказа от къде се е зародила идеята за създаването на козметичната серия. Марката се придържа към идеята, че всяка жена иска да получи срещу парите си ефикасност и резултати, а с продуктите на Silicium+ те са видими до 1-2 седмици. Както Адриана каза – „Целта не е една жена да даде много пари за продукти, от които няма ефект. Целта е срещу парите си тя да получи качествена козметика, която видимо дава резултат до седмица-две”.

Съпругът на манекенката, френския футболист Кристиян Карембьо също се включи и поздрави журналистите. Той каза, че лично използва мъжката серия с продукти и те се отразяват много добре на чувствителната му кожа. Адриана издаде и нейната тайна за издръжлив грим – винаги слага околоочен крем и матиращ крем за лице преди да се гримира.

Адриана Карембьо е родена в Словакия и именно там е наблегнала и най-много на различните кампании за налагане на марката. Silicium+ за момента е с най-високи продажби във Франция, където над 80 салона използват продуктите за професионална употреба. Южната ни съседка Гърция е втора по продажби на серията с грим от общо 17-те държави, където се предлагат продуктите.

При разработването на серията не са правени тестове върху животни, а са проведени специални проучвания върху целеви групи.

Френската козметична марка Silicium+ на Адриана Карембьо беше представена официално в България по време на есенното издание на националното изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA&Wellness - Arena Professional 2009.