"Топ мен" води дизайнери в Милано и Флоренция

Двама млади дизайнери ще заведе тази седмица на модните панаири във Флоренция и Милано русенската "Топ мен", съобщи управителят и Мартин Йорданов.

В Италия той ще бъде с победителя от конкурса за мъжки костюм на 21 век Добромир Драганов от Търговище и негов млад колега - изгряваща звезда от Нов български университет.

На двете изложения Мартин Йорданов ще представи проекта си за провеждане на Седмица на модата в Русе.

Идеята ще бъде презентирана и по време на панаирите в Мюнхен, Берлин, Амстердам и др. "Топ мен" вече има договори с фирми от Гърция и Румъния, които ще предлагат изработване на костюми по поръчка от русенската фирма на франчайзингов принцип, съобщи Йорданов.

Идеята възражда индивидуалния подход при изработката на мъжкия костюм от времето, когато старите майстори са шиели дрехите според желанията на клиента. В съвременния си вариант тя включва откриването на ателиета в множество европейски градове, където всеки мъж ще може да избере сако, панталон и риза по свой вкус и съгласно собствената си фигура.

Всички параметри на дрехите се въвеждат в специален софтуер и се изпращат по електронен път до "Топ мен", който се ангажира да изпълни поръчката в срок от седем дни. По този начин клиентите получават предимствата на индивидуалното обслужване на цената на промишленото производство.

През август идеята бе представена пред международни партньори на компанията и предизвика голям интерес, а първата поръчка за 1000 мъжки костюма дойде от центъра на модата Италия.
Източник: в-к."Утро"