АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ЗАКРИВА СЕЗОНА

Здравка Кърджанова

 Красиво и ритуално е замислила Академията за мода да закрие летния моден сезон в София. Това ще стане на изискано фешън парти и гала вечер в Дипломатическия клуб в Горна баня на 12 юли 2005 година . По един емблематичен модел ще покажат най-известните наши дизайнери – досегашните носители на “Златната игла”. Своите летни колекция ще представят също модните къщи “Ирида”, “Мирo”, “Тани”, “Юнона”, “Люсил”, “Венера”, “Принцеса”, слънчевите очила “Квят”, “Каролина Ерера” и “Пако Рабан”, банските костюми “Джи Ес Ти”, обувките “Галант” и други. Ще бъде направена специална дегустация на белите вина на Винпром “Русе”. Като спонсори и рекламодатели на събитието са се включили също “Лаваца”, “Бакарди бризер”, “Цептер”, Сладкарници “Неделя”, фризьорски салони “Бона деа” и др.

 Друга важна новина, дошла от централата на Академията за мода е проведената наскоро в Парк хотел Витоша неформална среща с нейните членове. Целта на срещата бе да се направи анализ на постигнатото досега, в т.ч. и на последните номинации за Златна игла 2004, както и да се набележат мерки за качествената реорганизация на най-авторитетната журналистическа модна общност у нас. Нейните председатели Донка Ганева и Любомир Стойков споделиха вижданията си за бъдещето на академията, както и за усъвършенстване на нейната структура чрез изграждането на Съвет на модните журналисти и Съвет на модните експерти. Вече освен Златната игла ще се връчва и Модният Меркурий – награда – пластика, изработена от Ставри Калинов, за постижения в модния бизнес, индустрията на стила и предприемачеството. Триумф Интернационал (София) първи получи този приз за сериозния си пазарен дял през изминалата година.

Снимки:
1.Председателите на Академията за мода Донка Ганева и Любомир Стойков откриват церемонията по номинации за Златна игла 2004
2.Победителите – носителите на Златна игла 2004

© Любомир Стойков
Всички права запазени!