Patek Philippe с пореден ценови рекорд

Patek Philippe с пореден ценови рекорд

Джобният часовник от жълто злато Calibre 89 на Patek Philippe се превърна в световен рекордьор, след като бе продаден за точно 5 068 000 долара.

Преди месец експертите определиха този модел за най-съвършения и стилен часовник в света. В Женева на юбилейния търг на аукционна къща Antiquorum, която отбелязваше своята 3-та годишнина, часовникът намери своя купувач.

„Фантастичната сума, за която бе продаден Patek Philippe Calibre 89 на търга в чест на нашата 30-та годишнина, означава, че пазарът на скъпи часовници от висока класа остава изключително силен даже по време на криза“, заяви директорът на Antiquorum Робер Марон.

„Смятаме за голяма чест, че на нас се падна възможността за втори път да предложим на търг този уникален, изключителен часовник. Ние сме разтърсени, че отново успяхме да получим рекордни приходи от търга“, добави той.

Корпусът на часовника е от 18 каратово жълто злато. Той е изработен в чест на 150-годишнината от създаването на най-прочутата швейцарска часовникарска марка. БГНЕС

Женева / Швейцария