Новата серия Hansaplast® Insect отблъсква комарите
и е нежна за кожата

Хапят само женските комари, мъжките са безобидни

София, 07 юни 2005 г. - Разчесването на ухапванията от комари може да предизвика инфекция. Новите продукти от серията Hansaplast® Insect имат охлаждащо действие и успокояват сърбежа. При ухапване комарите впръскват слюнка в кръвта и я разреждат. По този начин се улеснява всмукването й, което причинява сърбежа. Затова винаги преди далечни пътувания, като например в тропически страни в Африка и Азия, е задължителна предварителната ваксинация. Редно е да се избягват застоелите водоеми. Комарите се събират и размножават именно в районите около тях, особено привечер и през нощта. През деня е хубаво да се нанасят продукти за защита от насекоми след нанасяне на подходящия слънцезащитен фактор.

Любопитен факт е, че само женските комари хапят. Те използват кръвта като източник на белтъци за размножаване. За сметка на това мъжките са безобидни. Комарът, който е преносител на вируса на маларията е най-опасен за човека. Болестта взима 2 млн. жертви годишно. Друга особеност за комарите е, че не обичат откритото пространство. Известно е, че Лондонското метро например, има свой собствен вид комари.

Новата продуктова гама на Hansaplast® Insect съдържа - защитен спрей срещу ухапвания от комари, защитен лосион и успокояващ гел.

Защитният спрей срещу ухапвания от комари има 4-часова ефективна защита. Абсорбира се бързо от кожата и не оставя следи по дрехите
Приятен лек аромат
Подходящ за деца над 2 години
Дерматологично доказана съвместимост с вувствителна кожа

Защитният лосион срещу ухапвания от комари е ефективен до 4 часа след нанасянето му. Може да се използва от хора с чувствителна кожа на тялото и лицето. Подходящ е за деца над 2-годишна възраст.

Успокояващият гел за след ухапвания охлажда и успокоява раздразнената кожа. Гелът намалява болката и при слънчево изгаряне. Продуктът има високо съдържание на Hemamelis (Хамамелис). Растението Хамамелис се отглежда предимно в Африка. Съдържа танини и етерични масла и е много ефикасно при различни венозни и капилярни проблеми. Леката консистенция бързо се абсорбира от кожата.

Повече информация за Hansaplast®

Историята на Hansaplast® започва през 1882 г. в Хамбург, когато химикът и основател на Байерсдорф Карл Паул Байерсдорф патентова нов метод за производство на покривни лепенки с дезинфекцираща марля. Те са представени на пазара за първи път през 1922 г. под името Hansaplast®. Новата марка е базирана на изобретението Leukoplast, създадено на основата на изследванията на дерматолога проф. Унна. През 1931 г. вече се предлагат първите единично опаковани лепенки-предшествениците на днешните медицински пластири, предпазващи повърхностните наранявания от замърсяване.

През 80-те години на 20-ти век, Beiersdorf произвежда и продава над 15,5 милиарда метра пластири Hansaplast®. Тази дължина може да обвие 430 пъти Земята и да се разтегне 38,5 пъти от Земята до Луната.

В момента Hansaplast® е лидер на пазара на пластири в над 21 страни в света. Оборотът на марката в световен мащаб за 2001 г. е 169 милиона евро.

През годините Hansaplast® разработват редица иновативни продукти - медицински самозалепващи се пластири с памучен тампон Leukoplast през 1922 г., Hansaplast® Elastic през 1932 г., Hansaplast® Waterproof през 1953 г., детски пластири с картинки през 1968 г.

История на пластирите

Пластирите са изобретени за медицински цели още преди стотици години. Името произлиза от латински “emplatrum” – превръзка с мехлем, и от гръцки “emplassein” – намазвам. Животински мазнини, растителни масла, смоли, восък и терпентин са били част от съставките на първоначалната лечебната смес, съдържаща се в превързочните материали. Често към тази микстура са прибавяни и дезинфектиращи съставки. Съхранявала се е на студено място и на пазара се е продавала под формата на ленти, блокчета, таблетки или плочки. При лечение консистенцията се затопляла и се налагала на болното място чрез лепкава овесена каша и овча кожа. По този начин свойствата на съставките имали много бърз лечебен ефект.