Британската Кралица Елизабет II предизвика фурор по време на визитата си в Тринидад и Тобаго

 Британската Кралица Елизабет II предизвика фурор по време на визитата си в Тринидад и Тобаго

Истиснка сензация в света на модата направи британската кралица Елизабет II, която се яви на официален прием по време на държавната визита в Тринидад и Тобаго в дълга снежнобяла дантелена рокля с инкростирани на нея екзотични птици и цветя. Лондонският "Дейли Телеграф" определя тоалета като "рискован и учудващо смел".

В Тринидад и Тобаго се състоя среща на върха на Общността на нациите. В нея участваха държавните глави и правителствени ръководители на 53 страни, членки на Общността.

Според свидетели, лидерите на страните били шокирани, когато миналия петък на гала вечерята, кралица Елизабет II се появила в необичаен за монарха тоалет . Кралицата била облечена в дълга снежнобяла рокля, украсена с два ярки ибиса, символ на Тринидад и Тобаго.

От лявата страна на роклята е била избродиран диагонално дълга червено-зелена клонка на диво цвете, което пък се счита за националното цвете на държавата.
Роклята е дело на британската дизайнерка Анджела Кели.

Кралицата е избрала като аксесоар огърлица от рубини с диаманти. Експертите също така са били озадачени от факта, че кралицата е носила на главата си диамантената тиара, която Елизабет II слагала само в изключителни случаи, като например венчавката си с херцога на Единбург през 1947г.

В тази връзка, специалистите отбелязват, че 83-годишната дама изобщо не е загубила интерес към модата и все още продължава да бъде една от влиятелните икони във Великобритания.