Грандиозен спектакъл в духа на рок и фолк културата представи тенденциите в есенно-зимните прически

 Грандиозен спектакъл прически

Звездите на Haute Coiffure Francaise и българските фризьори-членове на творческия екип на L’Oréal Professionnel показаха изкуството си в уникален шоу-спектакъл

Есенно-зимни прически в духа на рок и фолк културата бяха представени в София от легендите в коафьорското изкуство - артистичният директор на Haute Coiffure Francaise Кристоф Гайе и Летисия Генау, член на креативния екип на френската академия за висша мода във фризьорството.

Представянето на колекция боядисване е най-голямото и най-престижно събитие в бранша в световен мащаб.

Шоуто гостува в София като част от европейско турне, което ще обиколи най-големите градове на стария континент и ще направи хиляди хора съпричастни с последните тенденции в прическите.

Актуалната колекция боядисване, вдъхновена от рок и фолк културата дефилира в София на 22-и ноември чрез сценична постановка с хореография, осветление и костюми. На една и съща сцена своето изкуство представиха звездите от Франция и българските фризьори-членове на творческия екип на L’Oréal Professionnel.

 Грандиозен спектакъл прически Грандиозен спектакъл прически

 Грандиозен спектакъл прически Грандиозен спектакъл прически

 Грандиозен спектакъл прически

ИНОА - Боята на бъдещето

Изненадата на събитието бе премиерата на ИНОА - боята на бъдещето, разработена в лабораториите L'Oreal. В неделя революционният продукт за трайно боядисване без амоняк бе представен за първи път пред професионалната общост на фризьорите. Уникалните възможности на ИНОА на сцената демонстрира Венета Игнатова - Вени.

В България боята на бъдещето ще бъде лансирана през първата половина на 2010 г.

Световното шоу Rock&Folk на Летисия Генуа и Кристоф Гайе е вдъхновено от две от музикалните легенди на столетието. Със средствата на съвременното сценично изкуство двамата коафьори представят своето виждане за косите в рок и фолк културата – две тенденции, които доминират на модните подиуми през сезон есен/зима 2009. Декорът, осветлението, хореографията и костюмите предлагат нов прочит на кънтри, хипи и рок стилистиката от миналия век.

Летисия Генау

Като член на креативния екип на Haute Coiffure Francaise Летисия Генау пътува по цял свят, за да представя визията на L’Oréal Professionnel за актуалните тенденции. С работата си Летисия Генау вдъхновява хиляди фризьори по цял свят да експериментират и усъвършенстват уменията си в коафьорското изкуство, а и изкушава публиката да се впусне в истинско модно приключение.

Кристоф Гайе

Вдъхновител и автор на шоуто на Haute Coiffure Francais за L’Oréal Professionnel е легендарния Кристоф Гайе.

Гайе е артистичен директор на френската академия за висша мода в коафьорското изкуство от 2006 година. Както преди да заеме отговорната позиция, така и днес Кристоф е автор на грандиозните шоу-спектакли, с които L’Oréal Professionnel всяка година представя актуалната Колекция Боядисване - специално събитие, което отдава на фризьорството важно място в света на модата. Експертни технологии и иновация се преплитат с последните тенденции от модните дефилета.

 Грандиозен спектакъл прически Грандиозен спектакъл прически

 Грандиозен спектакъл прически

Българската следа в световното шоу оставиха родните фризьори-членове на творческия екип на L’Oréal Professionnel. Своето изкуство наживо демонстрираха най-добрите в бранша у нас - Васил Атанасов, Калин Куцинов, Милена Найденова и Красимира Съботинова.

В рамките на 30 минутен спектакъл четиримата топ фризьори показаха вдъхновени от стила на рок, кънтри и хипи музиката прически.

Заедно с моделите на сцената излязоха излязоха и петима от най-добрите танцьори от Балет "Арабеск".

Специална хореография за българското шоу е подготвена от директорът на балет Арабеск Боряна Сечанова.

Актуалната колекция боядисване Rock&Folk на L’Oréal Professionnel черпи вдъхновение от музикалните легенди на столетието. Колекцията дава израз на вечно търсещия бунтарски дух, който се проявява както в буйната непримиримост на рока, така и в лиричната мечтателност на фолк, кънтри и хипи стила. Също както двете музикални течения се преплитат и често взаимстват едно от друго, така и двете стилистични линии на L’Oréal Professionnel сякаш се търсят и докосват помежду си, харесват се, но остават верни на себе си.

Естествено, жените-легенди в двата музикални стила са вдъхновителки на конкретните стилистични и цветови предложения при прическите. Двете тенденции - рок и фолк - в прическите продължават линията на интерпретиране в модните колекции на вечните символи на двата музикални свята.

Изцяло подвластни на рок-стилистиката са актуалните колекции на Gucci, Missoni, BurberryProrsum, Alberta Ferretti, Kenzo.

Фолк-тенденцията, в смисъл на кънтри и хипи, внася на модните подиуми богати цветове и разнообразни форми, вдъхновени от природата. Откриваме я в колекциите на Hermes, Gucci, Dolce&Gabbana. Цяла поредица филмови продукции възраждат духа на Нашвил, като най-яркото заглавие сред тях е филмовата биография на Джони Кеш Walk the line. Символ на този стил е първата дама на Франция Карла Бруни-Саркози, но също и френската филмова фея Ванеса Паради.