Уникалният метод за безоперативно лечение на рака CyberKnife вече и в България

   Уникалният метод за безоперативно лечение на рака CyberKnife вече и в България

* Центърът работи в сътрудничество с болница № 1 в Щатите Джон Хопкинс



Безоперативният и успешен метод за лечение на рак СyberKnife вече е достъпен и за българи, съобщава представителят на Анадолският медицински център у нас Мустафа Мехмедов. Това е най-новата радио-хирургична технология, която е на разположение на пациентите само в пет града в Европа.

В Пловдив вече отвори врати филиал на АМЦ, в който се извършват консултации и изследвания на пациенти. Най-добрите световни специалисти поемат лечението след като е готова диагнозата. Стотици българи, сред които популярни политици, бизнесмени, артисти и спортисти, вече се изследват в пловдивския филиал.

Новият метод за лечение на рака се прилага в много малко медицински центрове в Европа. CyberKnife е най-съвременния метод за радиационна хирургия, който унищожава тумора при минимално облъчване на здравата тъкан около него. Роботизираната система CyberKnife за радиационна хирургия е първата и единствена в света радиохирургична система, предназначена за лечение на тумори където и да е в тялото със субмилиметрова течност. CyberKnife осигурява допълнителна възможност за много пациенти диагностицирани преди това с тумори, неподлежащи на оперативно отстраняване или намиращи се на трудно достъпни места в тялото.

Предимствата на най-съвременния метод за лечение на рака са, че третира тумори навсякъде в тялото, непрекъснато следи тумора по време на лечението, осигурява точна до субмилиметър обработка на тумора, с минимално въздействие върху околните здрави тъкани. Освен това този метод осигурява възможност за лечение на тумори, неподлежащи на оперативно отстраняване или комплексни по своя характер, има съобразен с пациента дизайн, който осигурява спокойна лечебна практика, позволява изключителна гъвкавост при планиране на лечението и допълва съществуващата радиационна терапия, както и програмите МИРТ или IGRT (Image-Guided Radiotherapy).

Работейки в стратегическо сътрудничество с Института Джон Хопкинс, който оглавява класацията US News & World Report’s – класираща американските болници по рейтинг за последните 17 години, Анадолската фондация също е отличена като една от първокласните болници в Истанбул, заедно с международно известния Анадолски Медицински Център (АМЦ).

Анадолският медицински център развива широко сътрудничество със световно известният медицински институт Джон Хопкинс, което включва всички аспекти на висококачественото здравеопазване и непрестанното медицинско образование. Това го прави уникален както за Турция, така и за по-голямата част от света.