Финал на конкурса за млади стилисти-дизайнери в Несебър


На 23, 24 и 25 юли в Амфитеатъра на Стария Несебър ще се проведат заключителните финални спектакли от ІІІ финален кръг на престижния ежегоден национален конкурс за млади стилисти-дизайнери. Ще бъдат представени 65 модни колекции на номинираните със сертификати за най-добри идейни проекти участници от 59 града в България, представящи 51 средни и висши български училища и колежи по мода и моден дизайн.

Събитието се организира от Български моден бук, Национален съвет по моден дизайн и Инициативния комитет на Съни фешън България. Реализацията му е под патронажа на кмета на гр. Несебър – г-н Николай Трифонов и Община Несебър със съдействието на ХХХІХ Народно събрание, Министерство на образованието и Министерство на културата.

Класирането ще се осъществи от международно жури от престижни дейци на културата, образованието, консултанти по международни икономически проекти, дизайнери, спонсори и рекламодатели, чиято политика за насърчаване на българските таланти и българската предприемчивост на местно и национално ниво е част от проекта.

Програмата включва:

- Изложба - аукцион на номинираните идейни проекти по скица на открито в Старата Митрополия на Несебър от 19.07. до 26.07.2004, целодневно от 09.00 до 22.00 часа

- Представяне чрез модни дефилета на 23 и 24.07.2004 на открита сцена в уникалния със своята древна архитектура АМФИТЕАТЪР Несебър /до Морска гара/ на номинираните участници.

- Ревю-спектакъл на финалистите на 25.07.2004 с награждаване на класираните

- Тържествен коктейл на ветроходния кораб “ Калиакра ” в открито море за медии, гости, жури и победителите в конкурса.

- Открит шоу-рум в Старата Митрополия от 26 до 31.07.2004 за продажба на уникатите, представени на модните дефилета.